KÖNYVBEMUTATÓ / ÜNNEPI KÖNYVHÉT 2020

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KÖNYVBEMUTATÓ / ÜNNEPI KÖNYVHÉT 2020

A Prae Kiadó és a Nyitott Műhely örömmel tudatják, hogy megjelent

NYERGES GÁBOR ÁDÁM: MIRE EZ A NAP VÉGET ÉR című regénye
– a szerzővel Fráter Zoltán beszélget –

A 2020-as Ünnepi Könyvhét tervezett idejére jelenik meg Nyerges Gábor Ádám második regénye, a Mire ez a nap véget ér a Prae Kiadónál. A könyvet Péczely Dóra szerkesztette, fülszövegét Márton László írta, borítóját Tarcsay Zoltán tervezte, Misetics Mátyás Artificial light No. 5. című fotóalapú munkájának felhasználásával.
A könyvbemutató alkalmával a szerzővel Fráter Zoltán beszélget. A regény akciós áron megvásárolható a helyszínen és dedikáltatható a szerzővel.
Nyerges Gábor Ádám író, költő, szerkesztő 1989-ben született, Budapesten, az Apokrif alapító főszerkesztője, az Art7 szerkesztője. Könyvei 2010 óta jelennek meg, eddig egy regénye Sziránó (Fiatal Írók Szövetsége, 2013) és négy verseskötet látott napvilágot, legutóbbi, a Berendezkedés 2018-ban, szintén a Prae Kiadónál.
Mint a szerző fogalmaz Kalmár Balázs vele készített interjújában, a regény arról szól, „…ahogyan hol súrlódva, hol egymás mellett ellétezgetve kell tengessék az életüket kényszerűen összezárt emberek (kamaszok és felnőttek), miközben hierarchikusan és főleg érzelmileg is kusza alá- és fölérendeltségi viszonyokban léteznek – de, ami legfontosabb, hogy egymásnak kiszolgáltatva. Ilyen helyzetekben (és ha csak nem egy lakatlan szigeten élünk, ilyen helyzetekben telik az egész életünk) csak egy valami segíthet igazán, az empátia és a szolidaritás. Ez viszont a regényemben szereplőknek nem valami nagy erőssége. Szóval, mint valami kémiai kísérletben, összeütünk csomó reagenst, ha kell, még meg is rázzuk a kémcsövet, aztán nézzük, mi sül ki mindebből; például, ha egy rakás kamaszt és boldogtalan felnőttet összezárunk, és közelről figyeljük, hogy mit tudnak kezdeni a bizonytalanságaikkal, szorongásaikkal, magányukkal. Ezt pásztázza, nézegeti a regényem.”
A Mire ez a nap véget érről bővebben itt lehet tájékozódni.
A belépés díjtalan. (De támogatást elfogadunk.)
2020 szeptember 25

Részletek

Dátum: 2020. 09. 25.
Időpont: 19:00 - 22:00