KÖTETBEMUTATÓ és KIÁLLÍTÁS MEGNYITÓ

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KÖTETBEMUTATÓ és KIÁLLÍTÁS MEGNYITÓ

MEDVEÁLOM MADÁRSZÁRNYON
– Agócs Írisz kállításának megnyitója, továbbá Tandori Dezső Medveálom madárszárnyon /Pagony Kiadó/ című kötetének bemutatója, közreműködnek: Kovács Eszter főszerkesztő, Tóth Ákos szerkesztő, Agócs Írisz illusztrátor, Harcos Bálint költő és Juhász Gábor gitárművész –

Legelőbb menyitjuk Agócs Írisz nagyon medvés kiállítását, ezt követően Kovács Eszter, a Pagony főszerkesztője beszélget Tóth Ákossal, a kötet gyűjtőjével, Agócs Írisszel, a kötet illusztrátorával és Harcos Bálint költővel. Lesz versolvasás, majd Juhász Gábor zenél és Agócs Írisz dedikál.

Fotó: Dömötör Csaba

Agócs Írisz, a Pagony Kiadó állandó illusztrátora, a Maszat és a Tandori medvék megrajzolója, Abaliget jógaoktatója. Folyton kitalál, megold, játszik vagy éppen a Castro Bisztróban pörög. A fotókat Dömötör Csaba készítette.
„Véletlenül lettem illusztrátor. Eredetileg néprajzot és antropológiát tanultam, mert nem akartam képzőművész pályára menni. Majd amikor elkezdtem munkát keresni, és illusztrátorként találtam munkát, akkor már nem akartam előle menekülni. Ám a mai napig nem volt időm elfogadni, mert az első felkérés, az első illusztrációs munkám után belekerültem egy olyan pörgésbe, hogy nem volt időm megállni és gondolkodni azon, hogy vajon illusztrátor akarok-e lenni. Most is két évre előre be vagyok táblázva. Tavaly januártól egy brit gyerekillusztrációs ügynökségnek dolgozom, csak eleinte egyszerűen nem volt időm reagálni az általuk ajánlott megkeresésekre az itthoni feladataim miatt. Az első komolyabb munkám náluk a britt Nickelodeon csatornán egy esti mese sorozat, amelyben mindig egy ismert angol személy olvas fel esti mesét, kinyitja a könyvet és az ott megjelenő mesében bukkannak fel a rajzaim. Szeretem, amit csinálok, szeretek rajzolni, de amikor folyamatosan a megrendelő felé kell teljesíteni, akkor időnként teli torokból üvölteném, hogy „Szeretnék rajzolni!” Egyik kezemben a ceruza, másik kezemben a radír és azt érzem, hogy szeretnék valami mást csinálni, mást rajzolni.”

A belépés díjtalan.

2013 január 11

Részletek

Dátum: 2013. 01. 11.
Időpont: 18:00 - 20:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: