KULTURÁLIS MINIFESZTIVÁL // f21.hu SZÜLETÉSNAP

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KULTURÁLIS MINIFESZTIVÁL // f21.hu SZÜLETÉSNAP

A KULTURÁLIS SAJTÓ FUNKCIÓJA, ÉRVÉNYESÜLÉSI LEHETŐSÉGEI /17.00/
LÍRA-SZEMINÁRIUM /18.30/

Az f21.hu szeptembertől rendszeres vitasorozatot indít, melyben a kulturális platformok, folyóiratok nyílt terepen, közönség előtt boncolgathatják a magyar kulturális sajtó-szféra szőnyegét apró szálakra. Egyeseket megtépve, másokat simogatva, azzal a céllal, hogy aktív kommunikáció alakuljon ki az olykor tabu, vagy kibeszéletlen témákról.
Március 17-ei beszélgetésünkkel ezt a sorozatot hangoljuk be. Három “újkori” gigásszal rajzolunk utat, gondolkodási irányt, vizsgálunk fősodort. Megnézzük, 2022-ben, Magyarországon milyen tényleges funkciókat töltenek be a kulturális sajtók, illetve milyen érvényesülési lehetőségei vannak a szakmában, a finanszírozásban, a megítélésben. Megvizsgáljuk a kulturális szféra hálózatosodását, vagy annak épp a hiányát. Vannak-e szekértáborok? Mennyire beépíthetők a fiatalok? Megéri? Hogyan lehet jól csinálni? Meddig tartanak ki az elvek?
Ilyen kérdésekre fogjuk keresni a választ 17-én, 17 órakor vendégeinkkel: a Litera képviseletében Nagy Gabriella, a portál főszerkesztője érkezik hozzánk, a KULTer.hu küldöttjeként Juhász Tibor, a lap felelő szerkesztője, harmadikként pedig a Prae.hu főszerkesztő-helyettese, Németh Gábor Dávid.
Moderál: Vincze Bence, az f21.hu főszerkesztője
***
Nagy Gabriella (1964, Budapest), író, szerkesztő. A Litera főszerkesztője. Kötetei: Vállalok bérbe sírni (versek, 2000), Idegen (regény, 2003), Üvegház (regény, 2013). 2022-ben jelenik meg negyedik könyve a Kalligram Kiadónál.
Juhász Tibor 1992-ben született Salgótarjánban. Jelenleg Debrecenben él, a Debreceni Egyetem doktorandusza. A KULTer.hu felelős szerkesztője, a Kortárs Online, az Irodalmi Szemle online szerkesztője, valamint a Pannon Tükör versszerkesztője. Kötetei: Ez nem az a környék (2015, versek, Apokrif-FISZ), Salgó blues (2018, prózák, Scolar), Amire telik (2021, versek, Scolar). Portréját Vigh Levente készítette.
Németh Gábor Dávid (1994, Budapest), költő, újságíró, első verseskötete 2017-ben jelent meg a FISZ gondozásában, második kötete idén ősszel várható. Első kamaraoperáját a Kolozsvári Magyar Operában mutatták be 2021-ben, második, Emma című munkáját a Müpa díjazta. 2019 óta a prae.hu művészeti portál KSMM projektjének vezetője, 2022 február óta a portál főszerkesztő-helyettese, és a Prae Kiadó munkatársa.
A projekt aPetőfi Ügynökség Nonprofit Zrt. támogatásának köszönhetően jön létre.
A belépés díjtalan.
2022 március 17

Részletek

Dátum: 2022. 03. 17.
Időpont: 17:00 - 23:00