LÉLEK FILMEK 4.

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

LÉLEK FILMEK 4.

Az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának Filmklubja

STANLEY KUBRICK: MECHANIKUS NARANCS / A CLOCKWORK ORANGE

Egy igazi klasszikus kerül a félév utolsó filmes estjén terítékre. A Mechanikus narancs cím sokak számára ismerősen csenghet, éppen ezért is vagyunk nagyon kíváncsiak milyen gondolatokat ébreszt bennetek, Kubrick alkotása. Nézzük meg együtt és fejtsük meg rejtelmeit. Az összejövetel helyszínéül a kulturális élet titkos ékszerdoboza a Nyitott Műhely szolgál.
Mechanikus narancs /A Clocwok Orange/ – angolf filmdráma, 1971, 137 perc, rendezte: Stanley Kubrick, látványtervező: John Barry, executive producer: Si Litvinoff Max L. Raab, producer: Stanley Kubrick, jelmeztervező: Milena Canonero, díszlettervező: Russell Hagg, Peter Shields, operatőr: John Alcott, zeneszerző: Wendy Carlos, Rachel Elkind forgatókönyvíró: Stanley Kubrick, író: Anthony Burgess, vágó: Bill Butler, szereplők: Alex DeLarge – Malcolm McDowell, Barnes – Michael Bates, Frank Alexander – Patrick Magee, Corby – Warren Clarke, Mrs. Alexander – Adrienne Corri, John Clive, Joe – Clive Francis
Alex és bandája éjszakánként a város utcáit járja és terrorizálja. A megvadult fiatalok törnek, zúznak, rabolnak és gyilkolnak, mígnem a bandavezért a társai föl nem nyomják a zsaruknak. A börtönben Alex önként vállalkozik egy új átnevelési gyógymódra. A sajátos agymosás célja, hogy kiölje az emberből az agresszivitást. Miután a kezelést követően gyógyultnak nyilvánítják, szabadon engedik. Alex azonban életképtelenné vált a társadalomban, kiszolgáltatottja lesz egykori áldozatai bosszújának. Végül öngyilkosságot kísérel meg.
További vetítések:

ősszel
Belépődíj: 500 Ft, amivel a Műhely működését támogatjuk. (Önkéntes jegyszedő kerestetik.)

2019 május 14

Részletek

Kedzés: 2019. 05. 14. – 19:00
Vége: 2019. 05. 15. – 00:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: