LÉLEK FILMEK 9.

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

LÉLEK FILMEK 9.

Az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának Filmklubja

DARREN ARONOFSKY: REKVIEM EGY ÁLOMÉRT / REQUIEM FOR A DREAM


Kedves Filmbarátok!
Elérkezett az új évtized első PPK-s filmklubja.
Egy évvel ezelőtt vette kezdetét a Lélek Filmek filmklub az ELTE PPK szervezésében. Örömünkre szolgál, hogy a számos maradandó közös élmény után 2020-ban is újra találkozhatunk. Éppen ezért ez az alkalom egyben egy “születésnap” is. Alkalomhoz és a filmszínházi hangulathoz mérten minden kedves érdeklődőt ingyen POPCORN-nal és TEA-val várunk.
Terítékre pedig egy olyan film kerül, aminél nem számít, láttuk-e korábban vagy sem, az élmény mindig maradandó. A feldolgozásban, hagyományainkhoz híven, velünk tartanak a Vágatlan verzió podcast örökös tagjai.
Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!
Rekviem egy álomárt /Requiem for a dream/ – amerikai filmdráma, 2000, 100 perc, rendező: Darren Aronofsky, író: Hubert Selby Jr., forgatókönyvíró: Hubert Selby Jr., Darren Aronofsky, zeneszerző: Clint Mansell, operatőr: Matthew Libatique, díszlettervező: Judy Rhee, jelmeztervező: Laura Jean Shannon, producer: Eric Watson , Palmer West, executive producer: Beau Flynn , Stefan Simchowitz, Nick Wechsler, látványtervező: James Chinlund, vágó: Jay Rabinowitz, szereplők: Ellen Burstyn – Sara Goldfarb, Jared Leto – Harry Goldfarb, Jennifer Connelly – Marion Silver, Marlon Wayans – Tyrone C. Love, Christopher McDonald – Tappy Tibbons, Louise Lasser – Ada
Harry (Jared Leto) kedvenc elfoglaltsága, hogy barátjával, Tyrone-nal (Marlon Wayans) és szerelmével, Marionnal (Jennifer Connelly) tölti idejét. Mindhárman heroinfüggők, életüket egyedül a kábítószer határozza meg. Harry egyetlen pénzszerzési lehetősége, hogy rendszeresen eladja anyja tévéjét, akinek a TV nézés élete egyetlen értelme és legfőbb szórakozása. A pénz heroinra kell, a TV pedig azért jó üzlet, mert Harry anyja úgyis mindig visszavásárolja. Harry édesanyja, Sara egy más világról álmodik. Mindent megtesz azért, hogy bekerülhessen kedvenc TV show-jába. Úgy érzi, ezt egyetlen úton érheti el, ha lefogy, és így fel tudja venni a “piros ruhát”. Az egyetlen ruhát, amelyben megjelenhet a TV képernyőjén. Fanatikus fogyókúrába kezd, egy gyógyszer segítségével, melyet orvosa írt fel neki. A gyógyszer kezdetben fantasztikus hatással van Sara-ra. Fogyni kezd, feltöltődik, teli lesz energiával és most már egészen bizonyos abban, hogy bekerül a TV show-ba. Aztán elkezdődnek a hallucinációk… Sara nem sejti, hogy a tabletták függővé teszik, hogy az orvos által felírt gyógyszer gyakorlatilag ugyanolyan kemény drog, mint a heroin. A négyszereplős dráma középpontjában a függőség áll, amitől szabadulni csak olyan áron lehet, amit nem biztos, hogy érdemes megfizetni.
MaFab: https://www.mafab.hu/movies/rekviem-egy-alomert-3386.html&tab=3
IMDB: https://www.imdb.com/title/tt0180093/
Menetrend: Filmvetítés: 18:45-20:45
Kötetlen beszélgetés a Vágatlan verzió tagjaival 21:00-
Az összejövetel helyszínéül a kulturális élet titkos ékszerdoboza, a Nyitott Műhely szolgál.
További vetítések:
március 10. kedd
április 14. kedd
május 12. kedd
június 9. kedd
A belépés díjtalan.
Várunk szeretettel minden kedves visszatérő és új érdeklődőt!
2020 február 18

Részletek

Dátum: 2020. 02. 18.
Időpont: 18:45 - 22:30