LÉLEK FILMEK 6.

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

LÉLEK FILMEK 6.

Az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának Filmklubja

A NÉMA FORRADALOM / THE SILENT REVOLUTION

Október 22-én egy olyan film kerül terítékre, amely történelmi vonatkozása nélkül is érdemesen színvonalas alkotás. Az csak külön érdekesség, hogy az 1956-os magyar forradalomnak állít emléket, egy talán sokak által nem ismert szemüvegen keresztül. Egyszerre kimagasló filmélmény és méltó emlékezés.
Menetrend: Filmvetítés: 18:45-20:45
Kötetlen beszélgetés a Vágatlan verzió tagjaival 21:00-
Az összejövetel helyszínéül a kulturális élet titkos ékszerdoboza a Nyitott Műhely szolgál.
A néma forradalom /Das schweigende Klassenzimmer/ – német filmdráma, 111 perc, 2018, rendező: Lars Kraume, író: Lars Kraume, zene: Christoph Kaiser, Julian Maas, operatőr: Jens Harant, vágó: Barbara Gies, producer: Miriam Düssel, Susanne Freyer, Kalle Friz, Isabel Hund, Thomas Kufus, executive producer: Thomas Bretschneider, Frank Hechler, szereplők: Jonas Dassler – Erik Babinsky, Michael del Coco – Grenzbeamter, Sina Ebell – Kellnerin Eva, Judith Engel – Anna Wächter, Tom Gramenz – Kurt Wächter, Michael Gwisdek – Edgar, Max Hopp – Hans Wächter, Rolf Kanies – Wardetzki, Burghart Klaußner – Volksbildungsminister Lange, Daniel Krauss – FDJ-Sekretär Lange, Florian Lukas – Direktor Schwarz, Rainer Reiners – Lehrer Mosel
A megtörtént eseményeket feldolgozó film egy csapat középiskolai diákról szól, akik 1956-ban az érettségi előtt Nyugat-Berlinbe látogatnak, és ott független tudósításokból tudják meg, mi zajlik Budapesten. Hazatérve illegális rádióadásokon követik az eseményeket, miközben tudják, hogy a propaganda mást szeretne elhitetni velük. Amikor egy rádióadásban azt mondják be, hogy az orosz beavatkozásnak áldozatául esett Puskás, a diákok úgy döntenek, hogy egy perces néma csenddel állítanak emléket a forradalomban elesett hazafiaknak. Ám az iskolában ebből hatalmas botrány keveredik, ami egyre feljebb gyűrűzik – és a diákok végül már sokkal többet kockáztatnak, mint egy igazgatói intő. A film egy kicsit más szemszögből mutatja be az 1956-os eseményeket, így állítva emléket mindannak, amit a keleti blokk országai egymástól függetlenül, valahol mégis közösen éltek át.
MAFAB
IMDB
További vetítések:
november 19. kedd
december 3. kedd
január 14. kedd
február 18. kedd
március 10. kedd
április 14. kedd
május 12. kedd
június 9. kedd
A részvételi díj 500 ft, amivel a Műhely működését támogatjuk.
Várunk szeretettel minden kedves visszatérő és új érdeklődőt!

2019 október 22

Részletek

Dátum: 2019. 10. 22.
Időpont: 18:30 - 23:00