LEMEZBEMUTATÓ KONCERT

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

LEMEZBEMUTATÓ KONCERT

NYESŐ MARI ZENEKAR
– vendég: RUTKAI BORI –


A lemez!!!

Finta Laci (a Nyitott Műhely házigazdája) terelt minket össze nemrégiben, mert ugye Bori is írja a dalokat és én is írom a dalokat… De nem csak ez ám a közös bennünk, például a bossa-novákat és a meséket is ugyanúgy szeretjük… Azóta már gitároztam Bori Sárkányjárgány című lemezén és még sok más közös zenei tervünk is van, így nem is tudom, hogy melyiket mutatjuk be nektek december 4-én.
Mivel aznap épp Borbála nap lesz, így bátran hozzatok csokikat és virágokat Borinak! (A csokikból nekem is ad…)
Épp akkor jelenik meg a “Hagyj szabadon” című CD-m, így ezt is viszem magammal a Nyitott Műhelybe és persze arról is játszunk dalokat Gáborral és Gyurival.


“Dalok a Mindenségről, zenéről, szerelemről és a fecskékről.
Saját versek, szövegtelen énekek éneklő gitárral.

Ezeket a dalokat nagyrészt 4-5 évig írtam, bár az Indiai dalt több, mint 7 évig csiszolgattam. Már sem elvenni belőlük, sem hozzátenni nem tudok egyikükhöz sem. Minden szó, hang, akkord számomra már a helyén van. Így szeretném hanglemezen megmutatni őket.
A felvételeken egyszerű hangszerelésben magam játszom a hangszereken nagyjából úgy, ahogy megszületettek a dalok a fejemben. A stúdió különleges világ, ahol olyan dolgok történhetnek, ami a valóságban sohasem. Egyszerre 3 gitáron játszhatok, vagy éppen több szólamban énekelhetek magammal és ezt a lehetőséget nagy örömmel ki is használom.
De van olyan dal is (Nap és Hold), ami ledobta a hangszerelését és maradt egy szál gitárral, hiszen az évek során a gitárszólamot olyan bonyolulttá tettem, hogy már egyszerre megszólal benne a basszus, az akkordmenet és a szólójáték is. (Fölösleges lett volna ismételgetni ezeket más hangszereken.)
A stúdiófelvételek során olyan hangfestési módokat is használunk, amiket élőben szintén nem lehet reprodukálni. A Without Words című dalomban a zene úgyis az Isten felé halad üzenetet, a haladást, hogy sosem ér véget a zene, hanem átjut időkön, tereken más dimenziókba, Nyerges András hangmérnök csodálatos ötlettel és technikai megoldással erősítette meg. A szintén átfestett több szólamú énekekkel szeretnénk más teret adni bizonyos szövegrészeknek, mert másképp szól Brazília és másképp szól a Világűr…
Nyeső Mari
– ének, gitár
Becze Gábor – bőgő, ének
Jeszenszky György – dob
vendég: Rutkai Bori
https://www.facebook.com/events/273542099436178/?pnref=story
Belépődíj: 1.200, diák 900 Ft (Önkéntes jegyszedő: Ambrus Zsófi)

2014 december 04

Részletek

Dátum: 2014. 12. 04.
Időpont: 20:00 - 22:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: