LEMEZBEMUTATÓ KONCERT

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

LEMEZBEMUTATÓ KONCERT

RÁTÓTI ZOLTÁN – MÜLLER PÉTER SZIÁMI: KÖZTÜNK MARAD

Rátóti Zoltán új lemeze a “Köztünk marad”. A zenék – csakúgy mint az előző lemezen – Rátóti ötletei, a szövegekért Müller Péter Sziámi a felelős. Az új lemez felvételére alakult meg a Rátóti Zoltán Klubzenekar. Becze Gáborral (nagybőgő) egészült ki a korábbi trió: Juhász Gábor (gitár), Restás Gergő (ütőhangszerek) és RZ (ének, gitár). További kiváló zenészek adták tehetségüket a felvételekhez: Fekete-Kovács Kornél (trombita), Huzella Péter (vokál), Jenei Szilveszter (vokál), Tóth István (vokál). A dalok rögzítése, valamint az utómunkálatok Nyerges András stúdiójában remek hangulatban zajlottak. Az előző lemez folk-rock hangzása helyenként jazz-es felhangokkal megmaradt, azonban a nagybőgő támasza, helyenként szólisztikus jelenléte még izgalmasabb hangzást ígér.
Az alkotók reménye szerint a dalok “köztünk maradnak”, időről-időre visszatérnek, hiszen olyan dolgokról szólnak, amelyek mindenkivel megtörténnek : úti élmény, küzdelem, elköteleződés, gyermekvárás, búcsú, barátság, bizalom.

Rátóti Zoltán (1960, Cegléd) Jászai Mari-díjas magyar színész, érdemes művész. 1983-ban végzett a Színművészeti Főiskola drámai szakán. 1989-ig a József Attila Színház, az 1990/91-es évadban a kaposvári Csiky Gergely, majd 1991 őszétől a Budapesti Kamaraszínház tagja. 1996-tól szabadúszó, 2000 és 2002 között a Szolnoki Szigligeti Színház, 2004 óta a Nemzeti Színház színésze. A 2010/2011-es szezontól a Kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatója. 2000 óta rendez, emellett egyik leggyakrabban hallható szinkronhangunk.
Jászai Mari-díj (1993); Színiritikusok díja (1998)
A régi nyár c. operettben mutatkozott be. Alkati adottságai miatt sokáig bonviván figurákat bíztak rá. Fordulópontot a Játékszín Janika c. darabjában Fenek Jenő, majd Fassbinder: A fehér méregjének Miltenberger szerepe jelentett. A Koldusopera Bicska Maxija, a Sirály Trigorinja, A velencei kalmár Shylockja jelzik sokoldalúságát. Triangulum címmel dokumentumfilmet készített Őriszentpéterről és környékéről, melyben riporter-narrátori minőségben is debütált. 2006-ban és 2010-ben a Zala megyei Magyarföld polgármesterévé választották.
Saját triója mellet alapító tagja a közel 12 éves múltra visszatekintő Neil Young Sétány nevű formációnak.
http://www.ratotizoltan.hu/

Belépődíj: 1.200, diák: 900 Ft (Önkéntes jegyszedő kerestetik.)

2016 január 30

Részletek

Dátum: 2016. 01. 30.
Időpont: 20:00 - 22:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: