LITERA-EST

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

LITERA-EST

EGY VILÁGNÉZETI KLUB: MIÉRT LEGYEK ÉN TISZTESSÉGES?

 

– a litera.hu nyílt szerkesztőségi ülése –

 

 

A Litera Egy világnézeti klub címen február 14-étől a Nyitott Műhelyben havi egy alkalommal nyílt szerkesztőségi üléseket tart. Ezeken a beszélgetéseken számunkra fontos, minket és a közvéleményt foglalkoztató közéleti, kulturális és a sajtót érintő kérdéseket bocsátunk vitára.

Első alkalommal, február 14-én, hétfőn 19 órától Mért legyek én tisztességes? címen a filozófus-vitával és ehhez kapcsolódóan többek között olyan kérdésekkel foglalkozunk, hogy “Mit is jelent a kiegyensúlyozott tájékoztatás és a független tényfeltáró újságírás ma Magyarországon?”

 

18-tól 19 óráig olvasóink találkozhatnak a Litera szerkesztőivel: velünk. Feltehetik kérdéseiket, elmondhatják ötleteiket, megvitathatják, amit a kortárs irodalommal vagy az oldalunkon megjelent cikkekkel kapcsolatban gondolnak. Betekintést engedünk a Litera műhelyébe is, szem- és fültanúi lehetnek a munkánknak. Olvasóink előtt, nyilvánosan készül minden alkalommal két LiteraTV-interjú. Majd 19 órától beszélgetések következnek, melyeken számunkra fontos, minket és a közvéleményt foglalkoztató irodalmi, kulturális és a sajtót érintő kérdéseket bocsátunk vitára.

E napon18 órától tehát Vörös István író-költővel és Balogh Attila költővel készítünk LiteraTV-interjút.

19 órától „Mért legyek én tisztességes?” címen többek között a filozófus-vita kapcsán felmerülő, a médiaetikát és a tájékoztatás függetlenségét, kiegyensúlyozottságát, a tényfeltáró újságírást érintő kérdésről beszélgetnek a Litera moderálásában és részvételével meghívott vendégeink: Bodoky Tamás, Hammer Ferenc és Kóczián Péter.

 

A beszélgetésben felkért kortárs írók/irodalmárok kérdéseit is feltesszük a meghívottaknak. Ez alkalommal Fehér Béla, Józsa Márta, Kemény István és Radnóti Sándor intéz egy-egy kérdést vendégeinkhez.

Kérdeznek a Litera szerkesztői és olvasói is. Olvasóink kérdéseit e cikk alatt kommentben, az esemény Facebook-oldalán, illetve emailben a litera@litera.hu címre várjuk, Egy világnézeti klub tárggyal, február 13-án, vasárnap éjfélig. A szerkesztőség a beérkezett kérdésekből kiválasztja a legérdekesebbeket, amelyek elhangzanak majd a helyszínen is.

A beszélgetést Jánossy Lajos moderálja.

 

Vitaindító cikk: http://www.litera.hu/hirek/mert-legyek-en-tisztesseges

Várjuk olvasóink véleményét, kérdéseit komentben és levélben is, amelyeket meghívott vendégeinkkel – újságírókkal, médiaszakértőkkel – élőben fogunk megvitatni. További részletek hamarosan.

 

Az est a MASZRE támogatásával jött létre: www.maszre.hu

 

A belépés díjttalan.

2011 február 14

Részletek

Dátum: 2011. 02. 14.
Időpont: 19:00 - 21:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: