MÉLTÁNYOSSÁG POLITIKAELEMZŐ KÖR

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

MÉLTÁNYOSSÁG POLITIKAELEMZŐ KÖR

AZ ÖKOPOLITIKA A KORTÁRS POLITIKAI FILOZÓFIÁK KÖZÖTT

Vitaindító előadások:

Lányi András író: Az ökopolitika és a hagyomány
Zágoni Miklós filozófus: Janus-arcú politikai ideológiák

“Manapság minden eddiginél fontosabb, hogy a körülöttünk zajló politikai folyamatokat ne pusztán pártpolitikai rokonszenveken keresztül ítéljük meg. A közéletben politikai rokonszenv-táborok állnak szemben egymással, ami egyfelől elkerülhetetlen, másfelől azonban súlyos, krónikus hiányok meglétére vet fényt.”

12 évvel a rendszerváltás után talán elgondolkodhatunk azon, hogy ismét célszerű lenne megpróbálkozni egy olyan baráti közösség és műhely létrehozásával, amely olyan értelmiségieket és állampolgárokat tömörít, akik szűkösnek érzik a pártpolitikai rokonszenv-nyilvánítás létező közegeit és akik fontosnak tartják, hogy a politikai közéletről ne a megszokott módon, valami mellett és valaki más ellenében nyilvánítsanak véleményt.
A szekértábor-szemlélet egyoldalúságainak kiküszöbölése érdekében úgy gondoltuk, hogy kezdeményezünk egy Méltányosság Politikaelemző Kör nevű szerveződést, amelybe várjuk mindazokat, akik képesnek érzik magukat az elfogulatlan szemléletre és gondolkodásra, akik a méltányosságot nem csupán elvont értékként, de gyakorlati elemzési normaként is fontosnak tekintik. “Méltányosak vagyunk, tehát van mondanivalónk” – ezt választhatnánk akár mottóként is egy, reményeink szerint hosszú távra szóló kezdeményezés beköszöntőjeként.
A Méltányosság Kört egy, a politika kérdéseiben folyamatosan állást foglaló szervezetként képzeljük el, amely emellett rendszeres vitafórumokat és konferenciákat is szervezne. A Kör alakuló ülését idén májusban, első találkozóját júniusban tartottuk. Szeretettel várjuk a Kör találkozóira! Csizmadia Ervin politológus

A belépés díjtalan.

2002 december 04

Részletek

Dátum: 2002. 12. 04.
Időpont: 17:00 - 19:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: