MESEKONCERT A KIS TEREMBEN

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

MESEKONCERT A KIS TEREMBEN

ÓSZIRMI MESÉK ÉS ZENÉK
– Kovács Gáborján és Császár Róbert előadásában –

Ez itt a nagy lehetőség!!! Éljetek vele! Ízelítőül:
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy négylábú kastély.
Nagy, fodrozódó vizű tóhoz hasonló mezőn élt.
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy négylábú kastély.
Mindent jól megbámult, de legjobban ácsingózva a madarakat leste. Szeretett volna szállni, mint ők.
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy négylábú kastély.
Egy reggel arra ébredt, hogy hiányzik az egyik cipője. Éjszaka valaki elvitte az ágya mellől.
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy négylábú kastély.
Elvarázsolt kertben lakott. Ez a kert tele volt sosem látott játékokkal. Özönlöttek hozzá a gyerekek. Akárhányan jöttek, mindig mindenki talált magának játékot, amibe úgy belefeledkezhetett, hogy észre sem vette, rajta kívül mások is vannak a kertben.
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy négylábú kastély.
Egyszer kisebb lett, mint a legkisebb bolha. Félt, hogy rálépnek. Félt, hogy arrébb söprik, ha nem figyelnek. Félt, hogy légykakinak nézik és eltakarítják.
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy négylábú kastély.
A padlásain madarak éltek. Egy napon a madaraknak csak a hűlt helyét érezte. Vigasztalhatatlanul elszomorodott. Még a lábai sem jutottak eszébe.
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy négylábú kastély.
Egyik reggel vidáman ébredt. Jókedvűen nyújtózkodott. Egyik tornyába azon nyomban beleakadt egy esőfelhő.
A folytatásért kattanj rá az eseményre!
A kelta mitológiával rokon ószirmi mesevilág és zenéi szólalnak meg magyar nyelven 10 évestől 100 éves korig. Zene- és mesehallgatás közben lehet halkan duruzsolni, ételeket, italokat fogyasztani, sőt, ahogy régen a fonókban, kukoricafosztókban tették mesélés közben, lehet szőni, fonni, kötni, horgolni, kukoricát fosztani és egyéb halk és hasznos tevékenységet végezni.
(Köszönjük a tetszésnyilvánításaitokat és a megosztásaitokat, ezzel segítitek, hogy minél több ember tudomást szerezhessen az estjeinkről. A képek mellett a meséket és az énekeket is feltölthetnénk a világhálóra, de egyelőre hiszünk abban, hogy a mesék és a dalok a közös együttlétek idején töltik be igazi szerepüket. A mesemondás közös műfaj, a mesélő – jó esetben – a hallgatóival együtt alakítja a szövegeket. A reakciók, visszajelzések segítik előhoznia a rejtett tartalmakat, számára korábban ismeretlen lehetőségeket is. Bevallom, lehet, hogy ódivatúan, de hiszünk a műfaj ilyen formában történő tovább éltetésében – ne kelljen rémüldöznöm, hogy feltámasztásában. EZÉRT (IS) VÁRUNK MINDENKIT SOK SZERETETTEL!)


Egy Erdélyben a 17. században született titokzatos kódex ma is frissen
szóló meséit hallhatjátok.

November 9-én, 7 órától Budán, a Nyitott Műhelyben mesélünk Négylábú kastély történeteket és játszunk hozzájuk ószirmi dalokat. Köszönjük a megosztásokat és különösen a jelenlétet: Kovács Gáborján és Császár Róbert
Idáig tartott a szűkszavú hirdetés. Innen csak az olvassa, akit részletesebben is érdekel, mi történik:
A négylábú kastélyról egy városhelyi mutatványos mesélt először „V”, a varázsló házában, Sziromság és Ószirmi határán, ahol az emlékezés fáinak ligetes világa találkozik a minden-lehet világtalanságával. Ez a mutatványos egyszer csak (holnemcsak) felpattant a varázsló folyton-folyvást forgó lapú asztalára, és megállíthatatlan szóbőséggel ontani kezdte a Városhelyen gyermekeinek mondott történeteket. Legalábbis néhány nap kimerítő történetvihara után ezt állította Tücsöknek, a tücsökből lett örök életű vándorzenésznek, miközben maga is bódulásra adta a fejét az asztal lapjáról felemelhető ködpoharak egyikének ködével. Aztán eltűnt. A történeteket Tücsök csak nagy jókedvében adja elő, olyankor mindig kedvenc dalait is odaénekli melléjük kíséretképpen. Ezt tesszük az ő nyomán mi is (ködpoharak nélkül).
További alkalmak ugyanitt, havonta egyszer, mindig péntekenként
December 14-én
Belépődíj: 500 Ft (Önkéntes jegyszedő kerestetik.)

2018 november 09

Részletek

Dátum: 2018. 11. 09.
Időpont: 19:00 - 21:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: