MKKP NÉPFŐISKOLA

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

MKKP NÉPFŐISKOLA

JÓT S JÓL – HOGYAN ADJUNK?
ADOMÁNYOZÁSI KULTÚRA MAGYARORSZÁGON

Az adományozásnak milliónyi aspektusa van, melyeket érdemes újra és újra áttekinteni. Hiszen így, vagy úgy: az adományunk – jó esetben – egy konkrét élethelyzetben lévő, konkrét személyhez fog eljutni. Mit adj, mit ne adj? Kinek adj és miért adj? Hányszor adj? Mikor adj? Hol és hogyan adj? Ezekről beszélgetünk vendégeinkkel akik segítenek eligazodni az adományozás világában:
Vendégeink:
Mátrai Ildikó (Adománytaxi)
Marosváry Dorottya (Igazgyöngy Alapítvány)
Tóth Ákos (Age of Hope)
Sikota Orsolya (Budapest Bike Maffia)
Moderál: Juhász Veronika és Paszicsnyek János
Bővebben:
Sokan szeretünk adományozni, önkéntes munkát végezni egy fontos, nemes cél érdekében.
Jót tenni jó! Mindeközben mennyire látjuk át, hogy milyen sokféle hatása lehet az adományainknak? Mit okozhat, ha nem jól választjuk meg, nem jól időzítjük, vagy nem megfelelő módon juttatjuk el az adományozottnak. Esetleg nem gondolunk bele, hogy felajánlott holmijaink elszállítása, tárolása, válogatása, milyen terheket ró egy szervezet önkénteseire. Ugyanakkor az elutasítás nagy csalódás lehet a felajánlónak, és negatív reklám a szervezetnek. Jó ötlet céges csapatépítőnek használni egy ételosztást? Van értelme a spontán lakossági jótékonykodásnak, vagy mindig bízzuk egy szervezetre? Mit képes megoldani az eseti adományozás? Lehet úgy adni, hogy nem a függést erősíted? A “rászoruló” mindig “rászoruló” marad? A minőségbiztosítás a szervezetek esetében is felmerül: mik az ismérvei egy etikus, hatékony szervezetnek? Mi a kapcsolata ezeknek a szervezeteknek egymással, és a közhatalmi szférával?
Vendégeinkkel arról beszélgetünk, hogy mi a tudásunk az adományozás rendszereiről, hatásairól ma Magyarországon, és mi jellemzi az adományozási kultúránkat egyéni és szervezeti szinten?
Hogyan érhetjük el a legjobb hatást adományainkkal, jószándékunkkal: hogyan adjunk jól?
REGISZTRÁCIÓ: https://forms.gle/wpPuA3cLwvNidX6R7
A belépés díjtalan.

2023 január 26

Részletek

Dátum: 2023. 01. 26.
Időpont: 19:00 - 22:00