NYÁRESTI KONCERTEK

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

NYÁRESTI KONCERTEK

CSÁNGÓBLUES


Progresszív blues és csángó népzene experimentális, improvizatív zenei találkozásaKerényi Róbert Szigony: népzenész, furulyás, élharcosa a csángó muzsika  Magyarországon való elterjesztésenek. A legendás Tatros együttes, majd később a Szigony zenekar alapítója, népzene gyűjtőként is elismert. Zenei nyitottságára jellemző a népzenei-improvizatív játékmód, különböző fúziós kísérletei.
Andy Vazul: a világutazó szájharmónika virtuóz, a megszokottól eltérő módon áll hangszeréhez. Gyakran a bluesgyökerektől elrugaszkodva formálja meg a legkülönbözőbb világzeni dallamokat, s kápráztatja el Európa nagyvárosait, hol Rómát, Berlint... ezúttal szülőhazájának fővárosát, Budapestet.
Ratkóczi Huba: a magyar underground rockzenei élet megkerülhetetlen figurája, a karizmatikus előadási stílusáról, és sajátos hangzásvilágáról elhíresült gitáros-basszusgitáros, szívesen próbálja ki magát különböző zenei stílusokban. Gyakorta jásztik pszihedelikus jellegű, láttató hangulatokkal.
Az egyszerűen “Csángóblues”-nak nevezett rendhagyó alkalmi fölállás, valódi csemegének ígérkezik azok számára, akik szeretik a különlegességeket, sítlusok izgalmas keresztezését, merész improvizációkat. A három muzsikus, három különböző világból érkezik, s még is kiderül, egy nyelvet beszélnek.  A hallgató számára hamar egyértelművé válik, ami elsőre távolinak tűnhet, még sem az. 
Az autentikus csángó népzene, a blues és a rock között könnyű az átjárás…
Ratkóczi Huba – gitár, basszsusgitár
Andy Vazul – szájharmónika, szantur
Kerényi Róbert Szigony – népi furulyák, gardony
A program az ARTISJUS támogatásával jött létre.
Belépődíj:: 900, diák 600 Ft (Önkéntes jegyszedő kerestetik.)

2014 augusztus 29

Részletek

Dátum: 2014. 08. 29.
Időpont: 20:00 - 22:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: