OLÁH KÁLMÁN-KLUB

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

OLÁH KÁLMÁN-KLUB

TRIO MIDNIGHT

 

 

A fotót a neten találtam, de bizonyos, hogy a Műhelynen készült Kálmánról.

 

(A hátteret nem, de a zongorát megismerem: Fintalaci.)

 

Ebben az évadban, kéthavi rendszerességgel, két remek magyar jazzista klubjai váltják majd egymást az adott hónap egy-egy csütörtökén, itt, a Nyitott Műhelyben: Juhász Gábor gitárduó sorozata, ill. Oláh Kálmán duó-, trió-formációi. (Egy szólókoncertben is reménykedünk…)

Kálmán a következőt mondta egyik itteni koncertjét követően: Laci, értsd meg, én a Műhelyben tudok igazán kibontakozni! Sokszor gondoltunk már korábban is arra, hogy Kálmánt meg kellene nyerni arra, hogy rendszeresen szerepeljen a Műhelyben. E mondat elhangzásával bizonyossá vált: szándékaink fedik egymást. Erre az estre legelső zenekarával, a Trió Midnight-tal érkezik, mely (Vukán György és Berkes Balázs Duója mellett) a magyar jazztörtének talán legrégibb, ma is működő formációja.

 

Oláh Kálmán zenei tanulmányait a Bartók Béla Konzervatórium dzsessztanszakán végezte. 1990-ben alapította meg a Trio Midnightot, ezt az újító szellemű dzsessztriót, amely meghozta számára az elismerést, és amelynek köszönhetően rendszeresen lép fel nagyhírű dzsesszfesztiválokon. 1994-ben megalapította az Oláh Kálmán Szextettet, melyben élvonalbeli magyar muzsikusok játszottak, és játszanak ma is. Egyénileg neves külföldi zenészekből álló formációkban is gyakran fellép, előadói sokszínűségét jelzi, hogy szenvedélyesen feszegeti a zene határait, és csillapíthatatlan vággyal keresi az önkifejezés új formáit. Mesterien ötvözi a dzsessz, a népzene és a kortárs klasszikus zene elemeit. Oláh Kálmán 2006. szeptember 17-én Washingtonban a legrangosabb amerikai jazz-zeneszerzőverseny, a Thelonius Monk Jazz Composer’s Competition fődíját vette át. Ezt a díjat a több száz műből kiválasztott egyetlen legjobbnak megítélt kompozíciójáért kapta, melyet a gálaesten Jacky Terrason, John Patittuci és Terry Lyne Carrington adott elő.

 
Oláh Kálmán – zongora
 
Egri János – bőgő
 
Balázs Elemér – dob
 
Bővebben: http://www.triomidnight.hu/
 
Belépődíj: 1.200, diák: 900 Ft (Önkéntes jegyszedő kerestetik.)

2011 szeptember 22

Részletek

Dátum: 2011. 09. 22.
Időpont: 19:30 - 21:30

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: