ŐSZI JAK-DÉLUTÁN

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

ŐSZI JAK-DÉLUTÁN

SOLITUDE-ÖSZTÖNDÍJASOK A NYITOTT MŰHELYBEN

– a JÓZSEF ATTILA KÖR venségei: KATARZYNA SOWULA (Lengyelo.) és JONATHAN GARFINKEL (Kanada) – 

Kulináris gyönyörben részesíti az irodalomkedvelőket a Nyitott Műhely a JAK Solitude-estjén, melyen a Solitude-ösztöndíjasokat látjuk vendégül.

Szinkrontolmácsot biztosítunk az angolul nem beszélők számára!

Fellépnek:

A JAK két idei külföldi vendége:

Katarzyna Sowula (Lengyelország)

Jonathan Garfinkel (Kanada)

És akiket már ismerünk és szeretünk:

G. István László

Krusovszky Dénes

Nagy Koppány Zsolt

Beszélgetőtársak: Lóránd Zsófi és Szegő János

Katarzyna Sowula Tuchów-ban, Lengyelországban született. A Jagelló Egyetemen végzett angol szakot, és angoltanárként dolgozik. Legfontosabb művei: Zero Osiemset novelláskötete lengyel nyelven a Czarne Kiadó (2007), németül Auftrieb címmel a Tzuica Verlag (2008) gondozásában jelent meg. Ugyanezzel a címmel színházi monológot is írt, amelyet a lengyel TVP Kultura tévécsatorna tűzött műsorára (2007). Első regénye Fototerapia címmel szintén a Czarne Kiadónál jelent meg, 2004-ben. Alkotói ösztöndíjai, többek között: Künstlerhaus Lukas (2007), Genshagen Stiftung (2006), lengyel Kulturális Minisztérium alkotói támogatás (2005). 2008/2009-ben az Akademie Schloss Solitude ösztöndíjasa volt. Katarzyna az őszi JAK-délutánon Zero Osiemset novelláskötetéből olvas.

Jonathan Garfinkel a Glass Psalms című verseskötet, és a Walking to Russia, valamint a The Trials of John Demjanjuk: A Holocaust Cabaret c. drámák szerzője. Legutóbbi darabja, a House of Many Tongues egy jeruzsálemi megosztott házról szól, bemutatója a 2008-2009-es színházi évadban lesz a torontói Tarragon Színházban és a bochumi Schauspielhausban. Jonathan első prózai kötete Ambivalence címmel a következő kiadók gondozásában jelent már meg: Penguin (Canada), Norton (US), Saqi (UK) and Luchterhand (Germany).

2008/2009-ben az Akademie Schloss Solitude ösztöndíjasa volt. Általában Kanadában él. November 22-én ebből a regényből hallhat részleteket a közönség.

 

Bővebben: www.jozsefattilakor.hu www.akademie-solitude.de

A belépés díjtalan.

2009 november 22

Részletek

Dátum: 2009. 11. 22.
Időpont: 17:00 - 19:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: