PSZICHOANALÍZIS AZ ÉLŐ TÁRSADALOMBAN ÉS KULTÚRÁBAN (Az IMÁGÓ EGYESÜLET előadássorozata pszichoanalízisről, tudományról, kultúráról)

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

PSZICHOANALÍZIS AZ ÉLŐ TÁRSADALOMBAN ÉS KULTÚRÁBAN (Az IMÁGÓ EGYESÜLET előadássorozata pszichoanalízisről, tudományról, kultúráról)

ÁLOMSZÖVEGEK ÉS –METAFORÁK– az Imágó Budapest folyóirat legújabb számának bemutatója –

A jelen korban a pszichoanalízisen belül és a pszichoanalízishez az elméleten keresztül közelítő tudományokban újra megnőtt az érdeklődés az álmok iránt. Az Imágó Budapest „Álomszövegek és -metaforák” című számának tanulmányaiban megtalálhatók mind az elméleti szakember, mind a gyakorló pszichoanalitikus szempontjai. Az előbbiek az álom és a film, valamint az irodalom párhuzamait keresik, Bókay Antal pedig a posztmodern szubjektum-elmélet egyik láncszemeként tárgyalja a pszichoanalitikus és dekonstruktív álom-felfogásokat. Az utóbbiak között olyan új koncepciók szerepelnek esetrészletekkel illusztrálva, mint J-M. Quinodoz „lapfordító álmok”, vagy Erdélyi Ildikó „álomzúg” fogalma. A tanulmányok közötti összefüggést megteremtő fő szál az álom-szövegek

jelenkori „olvasásának” bemutatása és kapcsolata a művészeti alkotásokkal.
Vendégeink: Erdélyi Ildikó, Bókay Antal, Szajcz Ágnes és Pető Katalin

Moderátor: Papp-Zipernovszky Orsolya

Belépődíj: 500 Ft

2013 október 28

Részletek

Dátum: 2013. 10. 28.
Időpont: 19:30 - 21:30

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: