SZÍNHÁZ

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

SZÍNHÁZ

SZAKONYI KÁROLY: BENT A SZOBÁBAN, A HENTES

– a PLAFON CSOPORT előadása –

 

 

Két egyfelvonásos szünet nélkül, zenei átkötéssel, kb. 70 percben.

Szereplők: férj – Szabó Kristóf, feleség – Juhász Tünde, konzultáns –Sztarenki Pál

Bemutató: 2009. 06. 07. Pinceszínház

Előadások: Pinceszínház, Bakelit Multi Art Center, Zöld Macska Diákpince, Kolibri Pince, Fringe-Pécs 2010, Törökszentmiklós-Lukács Mozgó, Tűzraktér.

Díjak: Zöld Macska Kamaraszínházi Fesztivál – I. díj – 2009. november, Magyar Művek Szemléje 2010. – Arany Minősítés, Legjobb férfi szereplő: Szabó Kristóf

Az előadások a szerző engedélyével jöttek létre.

 

 

Szakonyi Károly: BENN A SZOBÁBAN

Mit szólnál ahhoz, ha ma este is pontosan ugyanazt csinálnánk, mint eddig mindig? Ami sem neked, sem nekem nem jó. Szeretsz még? Szakonyi Károly Benn a szobában című egyfelvonásosa egy fiatal házaspár kedd estéjét mutatja be. A megszokott helyzetek és párbeszédek folyama válaszút elé sodorja a házaspárt. Maradjon minden a régi kerékvágásban és éljék egymástól külön, de mégis egy fedél alatt életüket, vagy ki tudnak törni belőle. Humoros és egyben szívszorító, ahogy az elkeseredett küzdelemben próbálják menteni, ami még menthető. Ilyen a házasság? Ez abszurd!

Szakonyi Károly: A HENTES

Képzeld, ma megváltozott a világ! És te nem voltál ott. Szakonyi Károly A hentes című darabja egy másik – vagy ugyanaz? –, de kicsit talán idősebb házaspár estéjéről szól. A jól ismert helyzet: a férj fáradtan tér haza a munkájából, a feleség otthon várja. A férjet teljesen leköti a munkahelyi problémák feletti zsörtölődés, de a feleség az eddig megszokottól eltérően nem figyel rá, ugyanis ma olyan dolgot élt át, ami talán mindent megváltoztatott. Kezdhet-e új életet egy kétgyerekes anya? Van-e kiút akkor, ha a férje ebben nem partner?

Mindkét darab hősei hétköznapi emberek – akár mi magunk is lehetnénk -, hétköznapi örömökkel és tragédiákkal. Szakonyi Károly mindkét darabja a szeretet erejéről, vagy éppen annak hiányáról, a boldogság kereséséről szól.

Belépődíj: 800 Ft (Önkéntes jegyszedő kerestetik

2010 október 16

Részletek

Dátum: 2010. 10. 16.
Időpont: 19:00 - 21:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: