SZOCIOBISZTRÓ FOLYT. KÖV. 3.

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

SZOCIOBISZTRÓ FOLYT. KÖV. 3.

NEM TUDJÁK, HOGY MI TUDJUK, HOGY ŐK TUDJÁK, HOGY MI TUDJUK. SOROZATKIBESZÉLŐ
– az est házigazdái: Kerényi Szabina és Vajda Róza, beszélgetőtársaik ezúttal: Albert Fruzsina szociológus és Fekete Xénia rendező –

Mire jó a barátság? Miért vannak a jó barátok? Bármit gondoljunk is róla, tény, hogy Amerika már javában Jóbarátok-lázban égett, amikor a statisztikák szerint nálunk még alig volt, aki a bizalmas kapcsolatoknak ezt a formáját választotta vagy élvezte volna. Mégis, mi lehet a sorozat titka, időtálló üzenete, amely ugyanúgy megtalálja a boomer generációt, mint a tízenéves korosztályt? Milyen társadalmi változásokat jelzett a kilencvenes években Rachel elhagyott hitvesi fátyla, Rossék mozaikcsaládban nevelt kisfia vagy házasságon, sőt kapcsolaton kívül született kislánya vagy a többi szereplő állandó útkeresése, és milyen szerepe van mindezekben a barátságnak? És hányadán állunk mi a barátkozás dolgában? Hogy lehet például az, hogy egy bő évtized alatt Magyarországon megháromszorozódott az egy főre eső barátok száma, mégis más országokhoz képest hátul kullogunk ezen a téren? Egyáltalán értékelhető-e nemzetközileg a barátkozás szintje, vagyis világos-e, mit értünk barátságon?
A Szociobisztró folyt. köv. évzáró eseményén tehát a barátság kerül terítékre úgy is, mint a vérségi-családi kötelékeknél üdítőbb, amennyiben választáson, személyes vonzalmon alapuló viszony. Fókuszban az újra felfedezett, generációk mindennapjait bearanyozó Jóbarátok sorozat, de szívesen elkalandozunk A hivatalba, és annak is örülünk, ha behozzátok a sikeresebb Friends-utánérzéseket, a magyarokat beleértve. De semmi se muszáj, pláne végignézni évtizedekben mérhető sorozatokat. Garantáltan olyan a téma, amit a végtelenségig boncolgathatunk, főleg egy pohár bor mellett, roppant elő-ünnepi hangulatban.
Kerényi Szabina és Vajda Róza
A belép díjtalan.

2022 december 15

Részletek

Dátum: 2022. 12. 15.
Időpont: 07:00 - 19:00