SZOCIOBISZTRÓ FOLYT. KÖV. II.

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

SZOCIOBISZTRÓ FOLYT. KÖV. II.

KIRÁLYNŐK A BUDOÁRBAN
A Társadalomtudományi Kutatóközpont Szociológiai Intézetének rendezvénye

– a klub házigazdái: Kerényi Szabina és Vajda Róza, vendégük:  Egyed-Gergely Júlia és Kovai Melinda –

Sorozatokról társadalomkutatókkal // függőknek és alkalmi fogyasztóknak

“Könnyű elvenni a hatalmat a férfiaktól. Néha élvezik is. De nem szabad nagy dobra verni, mert akkor ököllel válaszolnak.”
Uralkodónak születni kell. De mi kell azután a sikerhez vagy csak a túléléshez, ha az illető nőnemű? Hogyan boldogul a koronás fehérnép a férfivilágban? Mivel szerelkezzen fel, amikor hadba indul, hogy megszerezze vagy megtartsa a hatalmát? Asszertív legyen, őszinte vagy inkább intrikus? Sorozataink tanúsága szerint az alapfelszerelés része a tetszetős külső, a legkevésbé sem diszkréten fedett keblek és egy-két sárkány, de bizonyítani lehet még medveöléssel vagy a török szultán kiiktatásával is. Vajon mennyire tudják, vagy mennyire akarják napjaink kedvenc kosztümös (ál)történelmi sorozatai lebontani, vagy éppen megerősíteni a nőkhöz és az uralkodáshoz kapcsolódó társadalmi sztereotípiákat? Ezeket a kérdéseket cincálja a Szociobisztró folyt. köv. két kutató genderkritikai érzékenységére hagyatkozva a következő sorozatok kapcsán: Nagy Katalin – A kezdetek (The Great), A korona (The Crown), és a Trónok harca (Game of Thrones). A közönségtől pedig azt várjuk, segítsenek eligazodni abban, mi végre a szex, a drog, ha nincs rockendroll.
Szeretettel várunk mindenkit a Szociobisztró sorozatkibeszélő debütálására a klubest új helyszínén, a finom borairól és egytál ételeiről, na meg csodálatos vendéglátójáról, Finta Laciról nevezetes Nyitott Műhelyben.
További alkalmak:
– december  22. csütörtök
A belépés díjtalan.
2022 november 17

Részletek

Dátum: 2022. 11. 17.
Időpont: 18:00 - 22:00