SZÓFA // KEREKASZTAL BESZÉLGETÉSEK I.

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

SZÓFA // KEREKASZTAL BESZÉLGETÉSEK I.

GARACZI LÁSZLÓ: WESZTEG
– az íróval, valamint Magyary Ágnes kritikussal Bujdos Rozália, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem hallgatója beszélget –

Ezúton hívjuk meg olvasóinkat, az „olvasnivágyóinkat” és a „közösségiolvasáskedvelőinket” egy kerekasztalbeszélgetésre, ahol író, kritikus és olvasó („olvasnivágyó” és „közösségiolvasáskedvelő”) folytat inspiráló beszélgetést a kortárs irodalom egyik kiváló alkotása kapcsán: Weszteg (2022)
A Weszteg több népszerű könyvesbolt webáruházában is ötcsillagos értékelést kapott, Magyary Ágnes a Szófa online irodalmi folyóirat felkérését elvállalva írta róla kritikáját.
Az elkészült kritikát február 25-én (save_the_date!) olvashatjátok Kritika rovatunk első bejegyzéseként.
A könyv ajánlóját idézzük:
“Garaczi László új regénye a karantén idején játszódik Magyarországon, a történet három sűrű napot fog át. A harmincas éveiben járó rendszergazda Brúnó és a tanár Hajni a világjárvány közegében próbálják feldolgozni szakításukat. Két nézőpontból számolnak be a részben összekapcsolódó, részben párhuzamos, egymásra rímelő vagy éppen egymást ellenpontozó történésekről. A maszkviselés, az online munka, a távolságtartás, az elnéptelenedett város, a bezártság és annak következményei – mindezek a motívumok túlmutatnak a konkrét járványhelyzeten. A karantén nem háttérként, hanem a társadalmi elszigeteltség metaforájaként jelenik meg. A harmadik szólamban Sybille, a német ökofeminista politológus a disztópiaként elképzelt jövő “csúnya, új világának” költői-filozofikus képeit adja. A Weszteg nem csupán a lenyúzott személyiségek groteszk társadalmi tablója vagy az elmúlt éveinket alapvetően felforgató járvány ironikus krónikája, hanem melankolikusan pulzáló dezillúziós szerelmi regény.”
Mikor hol kell lenned, ha nem akarod kihagyni ezt a szuper közösségi alkalmat?
Író: Garaczi László  költő, próza-, esszé-, dráma-, forgatókönyvíró, műfordító
Könyv: Weszteg
Kritikus: Magyary Ágnes József Attila-díjas író, tanár
Kritika megjelenése: 2023. február 25. Szófa Online Irodalmi Folyóirat, Kritika rovat
Az esemény moderátora: Bujdos Rozália, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem elsőéves magyar-dráma szakos hallgatója, színjátszó
Ha még mindig nem vagy biztos benne, hogy itt a helyed, még egy fontos dolog:
az említett könyvet lesz alkalmad megnyerni, ha részt veszel helyszíni játékunkon!
Gyere, játssz, olvass, olvasnivágyj, közösségiolvass, beszélgess és inspirálódj a magyar kortárs irodalom kedvelt szereplőivel!
A belépés díjtalan (de minden támogatást köszönettel fogadunk)!

2023 március 01

Részletek

Dátum: 2023. 03. 01.
Időpont: 19:00 - 22:00