SZÓFA // MŰHELYBESZÉLGETÉS

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

SZÓFA // MŰHELYBESZÉLGETÉS

UGHY SZABINA: AZ ÁTLÁTSZÓ NŐ
– beszélgetőtárs: Szabó Gyöngyi –

Ismét műhelybeszélgetés a Nyitott Műhelyben a Szófa szervezésében! Az e havi eseményünk keretében február 29-én, csütörtökön Ughy Szabina Az átlátszó nő című kötetéről Szabó Gyöngyi beszélget a szerzővel.
A Szófa színtiszta irodalom. Mi nem reklámozunk, és nem adjuk el az adataidat. Ezeket az eseményeket mi azért szervezzük, mert számunkra a magyar kultúra, a kortárs irodalom ÜGY. Az esemény ingyenes, azzal tudsz minket támogatni, ha előfizetsz a Szófára. Ezért cserébe online olvashatod hét kortárs szépirodalmi folyóirat tartalmát, és a Szófa saját anyagait.
Az esemény ingyenes, de az előfizetéssel támogatni tudsz minket. Az esemény támogatói a Prae Kiadó és a Nyitott Műhely.Író: Ughy Szabina
Könyv: Az átlátszó nő
Beszélgetőtárs: Szabó Gyöngyi

 

Milyen árat kell fizetni egy nőnek, hogy szépnek, egészségesnek tűnjön – hogy láthatóvá váljon? Ughy Szabina elbeszéléseiben a nők számára az önmagukra ismerés, testük és szellemük újrafelfedezése alapélmény. Életük fordulóponthoz érkezik, igényeik lassan nemcsak a környezetük, de saját maguk számára is alig érzékelhetők. A gyermekét elengedni nem tudó rózsadombi anya, a tinderező egyetemista, a depressziós felsővezető, a vidéki pincérlány, a Dubaiban szerencsét próbáló zongoratanárnő vagy épp a kiégett szerkesztő ugyan más-más élethelyzetben van, egyvalami mégis közös bennük: már rég nem szabadok. Az átlátszó nő novelláiban krízis nélkül nincs változás. Ahhoz, hogy újra láthatóvá váljanak, hogy ismét ők legyenek saját életük főszereplői, át kell élniük, ki kell hordaniuk szenvedésüket. A jelentéktelenség érzését hátrahagyva erőt kell gyűjteniük életük új fejezetéhez. Ahogy az egyik novella hőse megfogalmazza: “…mozdulataim szépnek és egészen idegennek tűnnek, mintha hosszú idő után újra látnék egy régi ismerőst”.

Az esemény végén lehetőség lesz kérdezni a szerzőtől, de addig a kérdéseiteket az esemény alatt is fel tudjátok tenni.
2024 február 29

Részletek

Dátum: február 29.
Időpont: 19:00 - 22:30