SZÜLINAPI DUPLA KONCERT I. JAZZ

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

SZÜLINAPI DUPLA KONCERT I. JAZZ

JUHÁSZ – CSUHAJ-BARNA – GERÖLY TRIO

Juhász Gábor gitáros éveken át tanult, de tanított is zenélni Indiában. Ő hangszerének talán a legsokoldalúbb művésze Magyarországon, aki egyaránt képes az elmélyült visszafogottságra és a tüzes virtuozitásra. Ugyanúgy otthonosan mozog az indo-jazz, a hard-bop és a rock határmesgyéjét súroló jazz világában. Nagy hatással van rá, egyebek közt, a Távol-Kelet zenéje. Többször szerepelt már világsztárokkal (Palle Mikkelborg, Charlie Mariano, Archie Shepp – hogy csak néhányat említsünk) és egymástól meglehetősen különböző magyar együttesekben (Tin Tin, Off Course, Balázs Elemér Group, Mirrorworld stb.) játszott kulcsszerepet. Juhász Gábor a gitár igazi „renaissance embere”, aki a zenei örökség lehető legszélesebb tárából merít és folyamatosan kísérletezik. Saját együttesei is meglehetősen eltérőek egymástól. A jelenlegi trióról ezt írja: “A jazz zenész természtes közege a dal. Dalokat dolgozunk fel, tágítunk ki, dalok harmóniakörére improvizálunk, és amikor saját kompozíciókat írunk, azok is jellemzően dalformákból indulnak ki. Schubert dalai nagyszerűek, a Winterreise ciklus pedig egészen lélegzetelállító. Elektromos gitárral, nagybőgővel, ütőhangszerekkel dolgoztuk fel a Winterreise néhány dalát. Izgalmas utazás ez. Sok szeretettel ajánlom az érdeklődők figyelmébe! “
Juhász Gábor legutóbbi albumát, megkerülve a lemezcégeket, egyenesen a közönségnek készítette és ingyen letölthető alább:
https://www.youtube.com/watch?v=Y9WoKNSV4xs&list=PL-YoMETB2eHD1dPZ2q_v3Om6yYcvojiaE&index=1
Csuhaj-Barna Tibor jazz-bőgő előadóművész, tanár diplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszakán Berkes Balázs tanítványaként szerezte. 1991-óta tanít: jelenleg a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola jazz tanszakának bőgő, basszusgitár és zenekari gyakorlat tanára, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-bőgő főtárgy tanára. A Tóth Aladár Zeneiskolában 2008 óta tanít. Az elmúlt 20 évben számos formációban játszott a jazztől a folk zenéig. Koncertezett többek között Angliában, Skóciában, Walesben, a Shetland-szigeteken, Japánban, Spanyolországban, az Azori-szigeteken, Portugáliában, Finnországban, Franciaországban, Olaszországban, Ausztriában, Szerbiában, Dániában, Romániában, Hollandiában, Belgiumban, Szlovákiában, Andorrában stb. Több mint 20 lemezen szerepel, mint előadó, ebböl 5 lemeznek zeneszerzője is. Jelenlegi zenekarai: East Side Jazz Company, Voice and Bass, Equinox, Regős István Trió, Varga Gábor Trió, Jazzvoices.
Geröly Tamás Sándor (1954, Kőszegen) dobos, ütőhangszeres. Hétévesen kezdett hegedülni, majd tizennégy éves korában dobolni. 1977-ben a katonaságnál találkozott Grencsó Istvánnal, ekkor kezdődött azóta is töretlen zenei, baráti kapcsolatuk. Közösen alakították meg a nemrég újraéledt Masina Jazzcsoportot. 1986 és 1989 között a Bartók Béla Konzervatórium Jazz Tanszakán tanult, tanárai Kovács Gyula és Nesztor Iván voltak. Mesterével, Szabados Györggyel 1984-től egészen Szabados haláláig dolgozott több felállásban is (MAKUZ, Szabados Trió). 1990-1999 között a Dresch Quartet tagja volt, illetve Dresch Mihály társaságában azóta is együtt zenél Berecz András énekes-mesemondóval és Juhász Zoltán furulyással. 1999 és 2007 között a Dél-Alföldi Szaxofonegyüttesben zenélt.  2004-től 2007-ig újra az iskolapadba ült: az Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékén tanult. Ekkor alakult első zenekara, a Tiszavirág, amely nevéhez híven hamar fel is oszlott. Ugyanebben az időszakban az autentikus moldvai és gyimesi zenét játszó Tatros együttesben is játszott. A Franciaországban élő és alkotó Nagy József táncos-koreográfus több darabjában is szerepelt zenészként.Az elmúlt közel harmincöt év során olyan zenészekkel állt egy színpadon, mint Peter Kowald, Paul Termos, Roscoe Mitchell, Dukay Barnabás, Rozmán Lajos, Laurent Blondiau, Michel Massot, Marilyn Mazur, Claude Tchamitchian, Jeroen Van Herzeele, Kris Defoort, Klavs Hovman, Guillaume Orti, Johannes Bauer, Ágoston Béla, Aki Takase vagy Frank London. 1991 és 2008 között a mostanra megszűnt Postás Zeneiskola, 2008 óta pedig a Bartók Béla Konzervatórium dobtanára. Valószínűleg ez is közrejátszik abban, hogy egyre többet szerepel fiatal, pályájukat most kezdő, tehetséges zenészekkel. Legújabb ilyen formációja a zzaJ.H Quartet, melyben Kováts Gergővel, Mákó Miklóssal és Ajtai Péterrel zenél együtt. Emellett Gadó Gábor együttesének, illetve a Kvartonus Quartetnek is tagja.
Belépődíj: 1.200, diák: 900 Ft (Önkéntes jegyszedő kerestetik.)

2016 április 07

Részletek

Dátum: 2016. 04. 07.
Időpont: 20:00 - 22:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: