TÉMA ÉS VARIÁCIÓK – HARMAT GYÖRGY FILMKLUBJA A KISTEREMBEN

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

TÉMA ÉS VARIÁCIÓK – HARMAT GYÖRGY FILMKLUBJA A KISTEREMBEN

BOB FOSSE: MINDHALÁLIG ZENE

Mindhalálig zene /All That Jazz/ – amerikai musical, 118 perc, 1979, rendező: Bob Fosse, forgatókönyvíró: Bob Fosse, Robert Alan Arthur, operatőr: Giuseppe Rotunno, vágó: Alan Heim, Joe Gideon – Roy Scheider, Audrey Paris – Leland Palmer, Angelique – Jessica Lange, Kate Jagger – Ann Reinking, Davis Newman – Cliff Gorman, Lucas – John Lithgow, Dr. Ballinger – Michael Tolan
Joe Gideon táncos, színész, koreográfus, rendező, a Broadway ünnepelt sztárja. Mindez azon az áron, hogy megállás nélkül dolgozik, és egyik cigarettáról gyújt a másikra. Gideon kétségbeesetten igyekszik örök fiatal maradni, próbálja tartani a lépést a trónkövetelőkkel. Most is két munkán dolgozik, a Broadway-musicalen és a hollywoodi filmjének vágásán. A barátnője, a volt felesége és a lánya próbálja őt visszarántani a szakadék széléről, de már késő, a limerült szív nem bírja az állandó stresszt.


A filmklubot vezeti: Harmat György filmkritikus

Harmat György filmkritikus, filmesztéta. Már bölcsészkari szakdolgozatát is filmről írta (Bergman: Szenvedély). Volt a Magyar Televízió film- és programszerkesztője. 1998-99-ben a Magyar Hírlap filmkritikusa. Szerkesztett, lektorált filmtárgyú könyveket. Színházról is ír. Legjelentősebb publikációs fóruma a Filmvilág (A realizmus csele, Előítélet a börünk alatt – Pasolini, Kizökkentek az időből – Maár Gyula, Ha a szellem szabad stb.), a Filmkultúra (Az erdő mégsem háza a harmóniának – Kézdi-Kovács Zsolt, Ha az élet színjáték – Fassbinder, Ferreri mester meséi, Hópehely, tollpihe, élet és halál – Steve McQueen: Éhség stb.) és a Librarius online kulturális magazin (Robert Wilson ereje stb.). Tanulmánya jelent meg (Godard: hogyan rombol és épít?) a JLG/JLG – Jean-Luc Godard dicsérete, avagy a filmművészet önfelszámolása című kötetben.
További alkalmak:

Belépődíj: 900 Ft (Önkéntes jegyszedő: Votisky László)

2018 június 06

Részletek

Dátum: 2018. 06. 06.
Időpont: 18:00 - 20:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: