TF LEGÚJABB SOROZATA a MŰHELYBEN

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

TF LEGÚJABB SOROZATA a MŰHELYBEN

KI KÉRDEZETT? TAKÁCS FERENC KÖZÉRZETI ÉS MŰVÉSZETELMÉLETI TALKSHOW-JA /5. est –

 

– aki ez akalommal kérdez: TÓTA PÉTER BENEDEK (aki teológiát tanult, de irodalmat tanít, és a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen dolgozik), témakör: Takács Ferenc és a Jóisten

 

 

A kikérdezett fenntartja a jogát, hogy egyes kérdéseket kikérjen magának

 

Tóta Péter Benedek teológiát tanult, de irodalmat tanít, és a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen dolgozik.Kanditátusi fokozatát 1997-ben nyerte el az MTA-n. A PPKE BTK-n 1994-ben kezdett el tanítani. Oktatási és kutatási területei: az angol modernizmus és az utána következő korszak irodalma, illetve Morus Tamás életműve. Morus-kutatását az OTKA támogatásával végzi. A Moreana című folyóirat választmányának tagja.

 

Takács Ferenc kritikus, műfordító, irodalomtörténész, az ELTE Anglisztikai Tanszékének docense, a Magyarországi James Joyce Társaság elnöke. Tarján Tamás napjaink hazai irodalomkritikai gondolkodásának egyik legfontosabb mozgatójaként írja le Takács Ferencet. Mint mondja: „Maga a kritikusi mentalitás van a vérében: a kritizálni necesse est. Mégsem kebelezi be sem a vizsgált művet, sem a nála szellemi lakomává váló elemzés olvasóját. Javaslattevő, orientáló véleményalkotásának iránytűje a sok kontextusú függetlenség”

 

Az est a MASZRE támogatásával jött létre: www.maszre.hu

 

A belépés díjtalan.

2011 október 14

Részletek

Dátum: 2011. 10. 14.
Időpont: 19:00 - 21:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: