VALLAI ÚJRA A MŰHELYBEN!

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

VALLAI ÚJRA A MŰHELYBEN!

VALLAI ANEKDOT


Apa és fia (Valcz Péter és Vallai Péter), fotó: http://radnotiszinhaz.hu

Mire lehet számítani?
Ez a program egy szombati ebédre hívja Vallai Péter pályatársait. Az asztalokat körberakjuk és Váradi Júlia moderálásában végigmegyünk a gyerekkortól (Valcz Gyula) a főiskolán (Verasztó Lajos, Benedek Miklós), Pécsen (Szikora János), Szolnokon ( Takács Katalin, Mucsi Zoltán), Vígszínházon (Igó Éva, Hajdú Steve), a függetleneken (Kőváry Katalin, Lábán Kati), a verseken (Parti Nagy Lajos, Kukorelly Endre), egészen a kortárs irodalomban betöltött szerepén (Turczi István, Kovács Zoltán).
Mindeközben elfogyasztunk egy ebédet, amit az Actorfield csapata főz. Ez az a gimnáziumi csapat, akikkel az utolsó 11 évében minden nyáron csinált valami kortársasat Felsőörsön. Ott hangzott el, hogy mindegy mi van, csak legyen kaja. Hát most lesz. (Ha valaki valamit nem eszik, kérem írjon nekem külön egy emailt, köszönöm.) Ja, és a Vylyan is küldött bort az eseményre.
16:00 Filmvetítés – Kornis Mihály: Csillebérci-napló
A családi archívumból előkerült anyag egy hangjáték élő filmfelvétele. A rendszerváltás utáni hangulatban Vallai Péter, Újlaki Dénes, Gálvölgyi János és Kern András fergeteges alakítása, több nyíltszíni röhögőgörccsel a csillebérci úttörőtábort megidézve. Rendezte: Dániel Ferenc.
Ez egy olyan egyszeri és megismételhetetlen programnak ígérkezik, hogy szeretnénk felvenni. Hangot is, képet is. És hogy a zavar még nagyobb legyen, lesz 20 ülőhely is, ahova lehet hívni vendégeket, férjeket és feleségeket. A tányérokból és a műfajból fakadóan ez egy résztvevőiben limitált program, de az eseményt szeretnénk élőben streamelni, és később rádióműsort is összeállítani belőle. Mindenesetre van húsz hely, ahova regisztrálni lehet a
titkar@vallai-alapitvany.com e-mailcímen.
2022 november 26

Részletek

Dátum: 2022. 11. 26.
Időpont: 14:00 - 22:00