VÁLOGATOTT FILMEK – HARMAT GYÖRGY FILMKLUBJA A KISTEREMBEN

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

VÁLOGATOTT FILMEK – HARMAT GYÖRGY FILMKLUBJA A KISTEREMBEN

DENYS ARCAND: BARBÁROK A KAPUK ELŐTT

Barbárok a kapuk előtt /Les invasions barbares/ – kanadai-francia filmdráma, 99 perc, 2003, rendező: Denys Arcand, forgatókönyvíró: Denys Arcand, zeneszerző: Pierre Aviat, operatőr: Guy Dufaux, díszlettervező: Annika Krausz, Patrice Bengle, jelmeztervező: Denis Sperdouklis, producer: Daniel Louis, Denise Robert, látványtervező: François Séguin, vágó: Isabelle Dedieu, szereplők: Rémy – Rémy Girard, Sébastien – Stéphane Rousseau, Louise – Dorothée Berryman, Diane – Louise Portal, Nathalie – Marie-Josée Croze, Claude – Yves Jacques, Duhamel – Denis Bouchard, Alessandro – Toni Cecchinato
Kórházba kerül az ötvenes évei elején járó Rémy. Volt felesége, Louise, arra kéri a Londonban élő fiukat, jöjjön haza a haldokló apját meglátogatni. Sébastien húzódozik, hisz hosszú évek óta nem volt apjával kapcsolata, nem volt mondanivalójuk egymásnak. Végül mégis Montrealba repül, hogy segítsen és apja támasza legyen a nehéz helyzetben. Sébastien minden követ megmozgat, hogy könnyítsen a Rémy szenvedésein. Még az apja életében egykor oly fontos vidám bandát is összehívja: rokonok, barátok, egykori szeretők jönnek össze a betegágy körül.


A filmklubot vezeti: Harmat György filmkritikus

Harmat György filmkritikus, filmesztéta. Már bölcsészkari szakdolgozatát is filmről írta (Bergman: Szenvedély). Volt a Magyar Televízió film- és programszerkesztője. 1998-99-ben a Magyar Hírlap filmkritikusa. Szerkesztett, lektorált filmtárgyú könyveket. Színházról is ír. Legjelentősebb publikációs fóruma a Filmvilág (A realizmus csele, Előítélet a börünk alatt – Pasolini, Kizökkentek az időből – Maár Gyula, Ha a szellem szabad stb.), a Filmkultúra (Az erdő mégsem háza a harmóniának – Kézdi-Kovács Zsolt, Ha az élet színjáték – Fassbinder, Ferreri mester meséi, Hópehely, tollpihe, élet és halál – Steve McQueen: Éhség stb.) és a Librarius online kulturális magazin (Robert Wilson ereje stb.). Tanulmánya jelent meg (Godard: hogyan rombol és épít?) a JLG/JLG – Jean-Luc Godard dicsérete, avagy a filmművészet önfelszámolása című kötetben.
További alkalmak:
November 15-én:
Asghar Farhadi: Az ügyfél (2016)
Főszereplők: Shahab Hosseini, Taraneh Alidoosti, Farid Sajjadi Hosseini
December 13-án:
Lone Scherfig: Olasz nyelv kezdőknek (2000)
Főszereplők: Anders W. Berthelsen, Ann Eleonora Jørgensen, Peter Gantzler
2018. január 10-én:
Peter Bogdanovich: Az utolsó mozielőadás (1971)
Főszereplők: Timothy Bottoms, Jeff Bridges, Cybill Shepherd
Február 14-én:
Terry Gilliam: Brazil (1985)
Főszereplők: Jonathan Pryce, Kim Greist, Michael Palin
Belépődíj: 900 Ft (Önkéntes jegyszedő: Votisky László)

2017 október 11

Részletek

Dátum: 2017. 10. 11.
Időpont: 18:00 - 20:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: