VILÁGKÁVÉHÁZ /WORLD CAFÉ

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

VILÁGKÁVÉHÁZ /WORLD CAFÉ

BESZÉLGET AZ ORSZÁG
Spirituális aktivisták, cselekvő, elkötelezett buddhizmus és a szakrális demokrácia esélyei
– az est házigazdája Ruzsa Ágota és Szentirmai Judit, zenei inspirációval a beszélgetéseinket elmélyíti Franczia Ágnes Tao hárfán –


Illusztráció: Luis Goncalves

December 21- a Fény és a Karácsony, a szeretet és az odafordulás. Vajon napjainkban, mikor sokak szerint a világunkat öngyilkos katasztrófa fele vezetjük, mikor a természetet feléljük és pusztítjuk, mikor az ember szakadást él meg önmagában-önnön szakrális létét fojtogatva, elszakadt természeti és társas környezetétől, és a teljesség és egész-ség élményére vágyakozik, ekkor ki lehet és hogyan szakrális aktivista? Van-e rá tér és lehetőség, ha igen, hogyan tudjuk ezt hitelesen megélni??? 
Beszélgetéssünk a Világkávéházban e témában minden érdeklődő társunkkal, barátunkkal.
A World Café egy világszerte ismert és sikeres módszer az együtt gondolkodás és beszélgetés levezetésére. Egyfajta szabad, nyitott, előítéletmentes kávéházi dialógusról van szó, nekünk magyaroknak tehát már Karinthy, Kosztolányi, Babits kávéházi élete okán sem lehet a módszer idegen. Ráadásul közös múltunk tudatalattijából egyre jönnek és jönnek elő a ki nem beszélt érzések, gondolatok, az értelmes párbeszéd meg szinte eltűnt a térből. A World Café nem csoda, de sikerült már vele több ezer palesztint és zsidót is egy asztalhoz ültetni Tel Aviv egyik terén. Vezetőket és beosztottakat, EU hivatalnokokat és civileket, egy egész várost Kolozsvárott vagy épp Bilbaoban. 
A kibeszéléshez elfogadó és megértő teret hozunk létre, ebben mondjuk el és tárjuk fel személyes történeteinket, titkainkat és vágyainkat. Célunk, hogy, ami a lelkünkben és szívünkben van, azt tudjuk megosztani.
A beszélgetés néhány előre kigondolt kérdés mentén, előre meghatározott forgatókönyv szerint zajlik. A Café-beszélgetések egyik sajátossága, hogy mozoghatunk az asztalok között és új emberekkel találkozhatunk. Az asztaltársaságok egy kérdésről 20-30 percig beszélgetnek, aztán az asztalgazda kivételével a többiek új asztalokhoz mennek. Ott röviden megosztják egymással a korábbi kör észrevételeit, majd az új kérdéssel folytatják a közös gondolkodást, nézőpontot változtatnak, így könnyen gazdagodhatnak új és meglepő meglátásokkal.
2018. Magyarország. 
Miközben generációk történetei, fájdalmai várnak kibeszélésre és feloldásra, miközben soha ennyire megosztott e nép nem volt, szinte mindenki csak önmagára figyel. Kevés az értelmes párbeszéd, sok a címkézés, sztereotípia, értelmetlen egymásra mutogatás. Ez vezetett minket arra, hogy BESZÉLGET AZ ORSZÁG címen társas beszélgetéseket szervezzünk szerte az országban egy-egy sarkallatos alkalom vagy gondolat.mentén, apropos-ján.
A társadalmi összhang, a kölcsönös megértés és személyes odafigyelésünk csendjében kiérlelt változásoknak akarunk támogató és teremtő teret biztosítani.
Alapvető módszerünk a The World Café-Világkávéház, és a Teremtő dialógus, sőt amikor egy-egy közös téma ezt megkívánja, akkor rendszerállítással és más módszerekkel is megtámogatjuk a folyamatainkat.
BESZÉLGET AZ ORSZÁG
Ha van kedved ebben részt venni, ha van kedved elmesélni mindazt, ami itt és most foglalkoztat egy-egy téma felvetése során, akkor ígérjük, itt és most meg fognak hallgatni.
A tervezés és jobb szervezés miatt KÉRÜNK, hogy az alábbi linken jelezd részvételedet: https://goo.gl/forms/DvLioqHjHPvS3UNh1
A belépés díjtalan.

2018 december 21

Részletek

Dátum: 2018. 12. 21.
Időpont: 15:00 - 17:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: