14 ÉVES A NYITOTT MŰHELY

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

14 ÉVES A NYITOTT MŰHELY

ÍRÓKÉPEK – KÉPMEGNYITÁS


Forgách András műve

Nyolc kortárs szerző “nyitja meg” ez alkalomra írt történetével nyolc kortárs szerző egy-egy képét és egyúttal magát a kiállítást a Nyitott Műhelyben, a Műhely és a Litera szervezésében.
Az idei kiállítók és egyben képmegnyitók: DrMáriás, Forgách András, Háy János, Kabai Lóránt, Szijj Ferenc, Szőcs PetraTandori Dezső és Tóth Krisztina.
A kiállításon látható lesz még Bartis Attila és Podmaniczky Szilárd néhány munkája.

 
DrMáriás  festménye                              Szijj Ferenc rajza

Immár hagyománnyá vált, hogy az év végén úgy nyílik meg egy-egy kiállítás a Nyitott Műhelyben, hogy a magyar képzőművészeti élet egy jeles alakjának képeihez az irodalom néhány kiválósága és a Litera egy-egy szerkesztője ír szöveget, s ezek élőben el is hangzanak – a szerzők tolmácsolásában.
Idén azonban rendkívüli eseményre szánta el magát a Litera. A képzőművészet terén is aktív írók képeiből rendez kiállítást, a kiállított műveket pedig maguk az írók “nyitják meg”.


Tandori Dezső rajza

A képmegnyitás immár hatéves hagyományra tekint vissza a Nyitott Műhelyben. 2008. december 10-én Frankl Aliona, 2009 decemberében Szilágyi Lenke, 2010-ben Bodor Anikó, 2011-ben Gerlóczy Sári, 2012-ben pedig Rutkai Bori képeit nyitották meg írók.
A kiállítás egy hónapon keresztül látható a Nyitott Műhelyben. A megnyitóra készült szövegek az est után a Literán lesznek olvashatóak.
A belépés díjtalan.

2013 december 10

Részletek

Dátum: 2013. 12. 10.
Időpont: 19:00 - 21:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: