20.00 RENDSZERVÁLTÓ MŰHELY

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

20.00 RENDSZERVÁLTÓ MŰHELY

RENDSZERVÁLTÁS 20 – „SZEMBENÉZÉS ÉS PÁRBESZÉD” KONFERENCIA
– a Szembenézés Alapítvány és a Nyitott Műhely közös programja –

In memoriam Halda Aliz

A rendszerváltás szimbolikus évfordulóján nézzünk szembe azzal, mi teljesült a várakozásainkból, a vágyakozásainkból. Hogy hová jutottunk, és miért. Ezen a napon – a Nagy Imre és mártírtársai újratemetésének két évtizeddel ezelőtti eufóriájára is emlékezve – nézzünk szembe azzal is, mit tanultunk meg 1956-ból, 1956-tól, mi közünk a történelmünkhöz, hogyan bánunk (el) vele.

Tudósokat hívtunk közös gondolkodásra a történelmünkről és a hozzá fűződő viszonyunkról, a szembenézés lehetőségéről és állapotáról.

Az egy éve elhunyt Halda Alíz emlékének szentelt programunkat VAJDA MIHÁLY filozófus nyitja meg és zárja be, és a Szembenézés Alapítvány elnökével, Pap Ágnes újságíró-szociológussal együtt, ő dirigálja az este 19.00 órára tervezett kerekasztal-beszélgetést is. Délelőtt Rainer M János vezetésével a történészek – Ormos Mária, Gyáni Gábor, Gyarmati György, Standeisky Éva, Ablonczy Balázs és Horváth Sándor – osztják meg véleményüket egymással és a hallgatósággal. A délutáni előadásokban, beszélgetésekben és vitában pedig Bacsó Béla esztéta, Bajomi Iván szociológus, Hammer Ferenc szociológus, Csepeli György szociálpszichológus, Dornbach Alajos jogász, Kovács Éva szociológus, Laki László szociológus, Mártonffy Marcell teológus és Vásárhelyi Mária szociológus vesz részt, Wessely Anna szociológus vezetésével.

A programot ifjúsági műhelymunka is kíséri, melynek témája a rendszerváltás.

A reggel 9-től este 9-ig tartó program nyitott.

Mindenkit várunk, akit érdekel a megközelítésünk, és akinek van kérdése a rendszerváltásról.

A részletes program itt olvasható!

A belépés díjtalan!

2009 június 16

Részletek

Dátum: 2009. 06. 16.
Időpont: 09:30 - 11:30

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: