A LEMEZ KÉT OLDALA // JANIKOVSZKY-EST

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

A LEMEZ KÉT OLDALA // JANIKOVSZKY-EST

A OLDAL: KOVÁCS VANDA
B OLDAL: SZALONTAY TÜNDE

Janikovszky Éva: A lemez két oldala – kétfelvonásos képzeletszínházi előadás
Időtartam: kétszer 40-60 perc
Biztos mindenkinek ismerős, ha a saját véleménye nagyon eltér a saját – adott esetben fél órával ezelőtti – véleményétől, csak mert közben egy másik szerepbe került, és már nem az anyukáját kell győzködnie ugyanarról, hanem a gyerekét. Nyilván néha nagyon nehéz nevetni ezeken a helyzeteken, de egy sötét nézőtéren simán lehet úgy csinálni, mintha ez nem rólunk szólna, hanem másokról. A fergeteges előadás gyorsan magával ragadja az embert, az elragadtatottság állapotában viszont nehéz színlelni, így a röhögés feloldja azokat a gátlásokat, amik ezekben a helyzetekben rakódnak ránk. Janikovszky Éva azonban túl jó megfigyelő, a megengedő humor nem fedi el, hogy ezek bizony mi vagyunk. Szóval ez valami felszabadító röhögés, amiből kevés van az életünkben, miközben minden más módszer hatástalannak tűnik az élet nagy kérdéseinek kezelésére.
Kovács Vanda magyar színésznő, Gyulán született 1971. június 13-án. 1996-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. 1989 óta a Miskolci Nemzeti Színházban játszik, 2001 és 2003 között a budapesti Bárka Színház tagja. 2004 és 2012 között a Vidám Színpad, a mai Centrál Színház színésznője, 2012-től szabadúszó. Nem csak színpadi produkciókban, de filmekben is szerepelt.
Szalontay Tünde színészetet, éneket, modern táncot és butoh-t tanult, nagyobb részt külföldi művészektől és pedagógusoktól (Daniela Piccari, Torger Wethal, Mark Thompkins, Michele Abbondanza, Malou Ariadnou, Dominique Mercey, Christine Quaraud, Oguri Renzouku, Tess de Quincey, Stuart Lynch). 1992-ig a Somogyi István vezette Arvisura Színház tagja, 1992-2000 között a Teatro Rio Rose társulattal Dániában és Olaszországban szerepel (The Master of the Sky, La gazza ladra, Turandot). 2000 óta a Pintér Béla és Társulata tagja.
Az est a Köszönjük Magyarország! támogatásával jött létre!
A belépés díjtalan (de bárminemű támogatás köszönettel fogadunk).

2022 június 14

Részletek

Dátum: 2022. 06. 14.
Időpont: 20:00 - 22:00