A SZERETET HATÁRAI – HARMAT GYÖRGY FILMKLUBJA A KISTEREMBEN

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

A SZERETET HATÁRAI – HARMAT GYÖRGY FILMKLUBJA A KISTEREMBEN

SØREN KRAGH-JACOBSEN: MIFUNE UTOLSÓ DALA

Mifune utolsó dala /Mifunes sidste sang/ – színes, feliratos, dán-svéd romantikus vígjáték, 98 perc, 1999, rendező: Anders Thomas Jensen, Soren Kragh-Jacobsen, forgatókönyvíró: Anders Thomas Jensen, Soren Kragh-Jacobsen, zeneszerző: Thor Backhausen, Karl Bille, Christian Sievert, operatőr: Anthony Dod Mantle, producer: Birgitte Hald, Morten Kaufmann, vágó: Valdís Óskarsdóttir, szereplők: Kresten – Anders W. Berthelsen, Claire – Sofie Grabol, Liva Psilander – Iben Hjejle, Rud – Jesper Asholt, Bjarke Psilander – Emil Tarding, Gerner – Anders Hove
Kresten éppen a nászéjszakáját követő hajnalon
kap értesítést arról, hogy meghalt az apja. A gond csak az, hogy feleségének azt mondta, nincsenek élő rokonai. Sebtében elutazik apja lepusztult farmjára. Ám nemcsak a temetésről kell gondoskodnia, hanem gyengeelméjű bátyjáról is. Felvesz egy házvezetőnőt, Livát, akiről kiderül, nem az, akinek kiadja magát. Különös szituációk egész sora veszi ezzel kezdetét. A Lars von Trier által elindított filmes mozgalom, a Dogma keretein belül készült alkotás a harmadik a sorban az Idióták és a Születésnap után. 


A filmklubot vezeti: Harmat György filmkritikus

Harmat György filmkritikus, filmesztéta. Már bölcsészkari szakdolgozatát is filmről írta (Bergman: Szenvedély). Volt a Magyar Televízió film- és programszerkesztője. 1998-99-ben a Magyar Hírlap filmkritikusa. Szerkesztett, lektorált filmtárgyú könyveket. Színházról is ír. Legjelentősebb publikációs fóruma a Filmvilág (A realizmus csele, Előítélet a börünk alatt – Pasolini, Kizökkentek az időből – Maár Gyula, Ha a szellem szabad stb.), a Filmkultúra (Az erdő mégsem háza a harmóniának – Kézdi-Kovács Zsolt, Ha az élet színjáték – Fassbinder, Ferreri mester meséi, Hópehely, tollpihe, élet és halál – Steve McQueen: Éhség stb.) és a Librarius online kulturális magazin (Robert Wilson ereje stb.). Tanulmánya jelent meg (Godard: hogyan rombol és épít?) a JLG/JLG – Jean-Luc Godard dicsérete, avagy a filmművészet önfelszámolása című kötetben.
További vetítések:
November 9. – Tony Richardson: Egy csepp méz
December 14. – François Truffaut: A férfi, aki szerette a nőket
Január 11. – Lars von Trier: Táncos a sötétben
Belépődíj: 900 Ft (Önkéntes jegyszedő kerestetik.)

2016 október 12

Részletek

Dátum: 2016. 10. 12.
Időpont: 18:00 - 20:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: