DZSESSZMECSERE – ÚJ FOLYAM 9.

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

DZSESSZMECSERE – ÚJ FOLYAM 9.

MITŐL SZÓLNAK A STANDARDEK?
Vendégünk: BENKÓ ÁKOS
– interaktív zenés beszélgető estek a jazzről, minden második kedden, Kerekes György és Pallai Péter vezetésével –


A jazz dob fiatal mestere és tanára, BENKÓ ÁKOS fogja két standard lehetséges változatait elemezni felvételek segítségével.
Ákos két választása:  Thelonious Monk „Straight no chaser”  és Victor Feldman „Joshua” c. jazz kompozíciója.
BENKÓ ÁKOS 
Benkó Ákos páratlan tehetségű muzsikus. Fő hangszere a dob és az ütősök, de igazi multiinstrumentalista, azaz kiválóan énekel, gitározik, és egy csomó egyéb hangszer megszólaltatására is képes. Benkó Ákos 1983-ban született, Komáromban.  Háromévesen először basszusgitározni szeretett volna, szülei azonban a zongora felé terelgették, de végül dobolni kezdett, eleinte tanár nélkül. Hazai berkekben már 13 éves korában nagy feltűnést keltett, amikor a death metal stílusban utazó Cremation zenekar dobosaként korát meghazudtoló témákat ütött, sok évvel idősebb zenésztársait mind technikailag, mind zeneiségben maga mögé utasítva. Nem sokkal később már a klasszikus és mainstream rock zene és a dzsessz felé fordult, később pedig olyan műfajokba is belekóstolt, mint a világzene, az ethno jazz, a jazz rock vagy a funky. 1999-ben egy budapesti jazz-rock dobversenyen döntős lett, ezt követően kezdett el vele foglalkozni Bányai Lajos, aki a jazz felé terelte. 17 éves korától Baló István növendéke lett, miközben egy építészeti szakközépiskolában tanult. Az Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékére hat év elteltével vették fel, az alapképzésen 2010-ben diplomázott. Sok, különbőző stílusú zenekar tagja volt hosszabb-rövidebb ideig. Formációi közé tartozik az Ávéd János Quartet illetve Trió, a Czirják Csaba Quartet, a Juhász Gábor Trió, a Szandai Mátyás Quintet, a Szabó Dániel Quartet, a Gayer Mátyás Trió és a Jaco Pastorius Memorial Band. Számos rendhagyó és emlékezetes fellépésen, továbbá zenei versenyen van túl, 2012 februárjában pedig ő nyerte meg a Jávori Vilmos Jazz Dob Tehetségkutató Versenyt a Budapest Jazz Clubban. Ma már nem csak gyakorolja, de a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen tanítja művészetét.
https://www.youtube.com/watch?v=gvCbFLRcTb0&hd=1

AZ ESEMÉNY INTERAKTÍV – KÉRDEZNI LEHET, SŐT, NAGYON IS AJÁNLATOS!
Ha nektek nem megy, ami elképzelhetetlen, akkor a két házigazda, KEREKES GYÖRGY és PALLAI PÉTER zaklatja a vendéget.(És legyen ez a reklám helye: a Nyitott Műhelyben kapható az egész városban a legjutányosabb áron „A Jazz Évszázada” c. könyvük)
Ajánlott hozzájárulás: 500 Ft

2016 október 11

Részletek

Dátum: 2016. 10. 11.
Időpont: 20:00 - 22:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: