AZ ÍRÓ MOZIJA

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

AZ ÍRÓ MOZIJA

A litera.hu és a Nyitott Műhely közös szervezésében
DAVID CRONENBERG: KÉT TEST EGY LÉLEK

NEMES Z. MÁRIÓ választása, a vetítés utáni beszélgetést vezeti: Jánossy Lajos –

A Litera irodalmi portál és a Nyitott Műhely írói filmklubjában kortárs írók kedves filmjeit vetítjük havi egy alkalommal. A vetítések után – mint klasszikus filmklubban – beszélgetések következnek, amelyekben nem csak vendégeink vallanak filmmel kapcsolatos gondolataikról, de számítunk a jelenlévő közönség aktív értelmezői részvételére is.
Sorozatunk 2011. január 21-én, a Magyar Kultúra Napja előestéjén kezdődött (Bódy Gábor: Nárcisz és Psyché), februárban Esterházy Péter (Gothár Péter: Ajándék ez a nap, 1979), márciusban Spiró György (Andrzej Wajda: Menyegző, 1972), áprilisban Marno János (Joel Coen, Ethan Coen: Barton Fink, 1991), májusban Takács Zsuzsa (Tomás Gutiérrez Alea és Juan Carlos Tabío: Eper és csokoládé), szeptemberben Bereményi Géza (Szőts István: Emberek a havason), októberben Vathy Zsuzsa (Francois Truffaut: Jules és Jim), decemberben Csaplár Vilmos (Pálfi György: Hukkle), januárban Sándor Iván (Radványi Géza: Valahol Európában), februárban Németh Gábor (Jacques Tati: Playtime), márciusban Lángh Júlia volt a vendégünk egy-egy kedves filmmel. Az írókkal – és a közönséggel – minden alkalommal a Litera szerkesztői beszélgetnek.

Jeremy Irons, Genevieve Bujold, Jeremy Irons

Két test egy lélek /Dead Ringers/ – színes, magyarul beszélő, kanadai-amerikai filmdráma, 101 perc, 1988, rendező: David Cronenberg, író: Bari Wood, Jack Geasland, forgatókönyvíró: David Cronenberg, Norman Snider, zeneszerző: Howard Shore, operatőr: Peter Suschitzky , szereplők: Jeremy Irons (Beverly Mantle/Elliot Mantle), Genevieve Bujold (Claire Niveau), Heidi von Palleske (Cary), Barbara Gordon (Danuta), Shirley Douglas (Laura)
Elliot és Beverly Mantle egypetéjű ikrek – elválaszthatatlanul összetartoznak. Mindent megosztanak egymással – virágzó torontói nőgyógyászati rendelőjüket, vagyonukat, sőt még szeretőiket is. Elválaszthatatlanok mindaddig, míg fel nem tűnik Claire, a gyönyörű színésznő. Ő aztán nem hajlandó megosztani magát a két testvér között, akik közül az egyiket csak a bujaság, a másikat csak a romantikus szerelem érdekli. Beverly folyamatos erőfeszítése, hogy megtalálja az igazi szerelmet, kezdi elválasztani egymástól a testvéreket, s Beverly-t az őrületbe kergeti. Amikor Elliot rájön, hogy azoknak a testvéreknek, akik mindenüket megosztják egymással az őrületben is osztozniuk kell, az ikrek hátborzongató harcba kezdenek a köztük levő kísérteties kapcsolattal szemben, amely teljesen gúzsba köti őket, sőt azzal fenyeget, hogy pusztulásukat okozza.
Vendégeink lesznek még:
Május 23. Parti Nagy Lajos

Az est a MASZRE támogatásával jött létre: www.maszre.hu

Belépődíj: 500 Ft (Önkéntes jegyszedő kerestetik.)

2012 április 25

Részletek

Dátum: 2012. 04. 25.
Időpont: 19:00 - 21:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: