AZ ÍRÓ MOZIJA

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

AZ ÍRÓ MOZIJA

A Litera irodalmi portál és a Nyitott Műhely közös szervezésében

 

ESTERHÁZY PÉTER bemutatja GOTHÁR PÉTER: AJÁNDÉK EZ A NAP című filmjét

 

 

Sorozatunk első rendezvényein Esterházy Péter, Spiró György és Takács Zsuzsa választott filmjei láthatóak

 

A Litera irodalmi portál és a Nyitott Műhely írói filmklubot indít. Kortárs írók kedves filmjeit vetítjük havi egy alkalommal.

A vetítések után – mint klasszikus filmklubban – beszélgetések következnek, amelyekben nem csak vendégeink vallanak majd filmmel kapcsolatos gondolataikról, de számítunk a jelenlévő közönség aktív értelmezői részvételére is.

Sorozatunk első rendezvényein Esterházy Péter, Spiró György és Takács Zsuzsa választott filmjei láthatóak majd, az írókkal – és a közönséggel – a Litera szerkesztői beszélgetnek.

 

Ajándék ez a nap – színes, magyar filmdráma, 92 perc, 1979 (12), rendező: Gothár Péter, forgatókönyvíró: Gothár Péter, Zimre Péter, zeneszerző: Selmeczy György, operatőr: Koltai Lajos, vágó: Nagy Mária, szereplők: Esztergályos Cecília (Irén), Szabó Lajos (Attila), Derzsi János (Gábor), Hetényi Pál, Pogány Judit, Sallay Kornélia, Csákányi Eszter, Reviczky Gábor, Temessy Hédi

Gothár Péter drámai eseményekkel teli története egy nőről, aki elhatározta, hogy új lakást szerez. Zeman Irén harmincéves óvodai tanárnő. Társbérlővel együtt lakik, egy idősebb nővel, Etelkával, nem túl komfortos környezetben. Az öreg hölgy halála szétzúzza rendezett életét. Elhatározza, hogy minden áron új lakáshoz jut, abban a hitben, hogy az megváltoztatja életét. Szeretője, a saját családjának terhét viselő Attila rábeszéli barátját, Andrást, hogy mivel megfelelő lehetőségekkel rendelkezik, segítsen a nőnek állást szereznie. Megjelenik egy férfi, Gábor is, aki névleges házasságot ajánl Irénnek, minek köszönhetően a nő több négyzetméterű lakásra pályázhatna, ő pedig budapesti elhelyezést kap…

 

Sorozatszerkesztő: Bán Magda és Nagy Gabriella

 

Bővebben: www.litera.hu

 

Az est a MASZRE támogatásával jött létre: www.maszre.hu

 

Belépődíj: 500 Ft (Önkéntes jegyszedő kerestetik.)

2011 február 23

Részletek

Dátum: 2011. 02. 23.
Időpont: 19:00 - 21:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: