AZ ÍRÓ MOZIJA

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

AZ ÍRÓ MOZIJA

Ó, TESTVÉR, MERRE VISZ AZ UTAD?
– DRAGOMÁN GYÖRGY választása, a vetítés után az íróval Szekeres Dóra beszélget –

Ó, testvér, merre visz az utad? (O Brother, Where Art Thou?) – színes, magyarul beszélő, amerikai kalandfilm, 107 perc, 2000, rendező: Joel Coen
író: Ethan Coen, Joel Coen, zeneszerző: T-Bone Burnett, operatőr: Roger Deakins, producer: Ethan Coen, látványtervező: Dennis Gassner, szereplők: George Clooney (Everett), John Turturro (Pete), Tim Blake Nelson (Delmar), John Goodman (Big Dan Teague), Holly Hunter (Penny), Charles Durning (Pappy O’Daniel), Michael Badalucco (George Nelson)
A gazdasági világválság sújtotta Délen három rab megszökik a börtönből: Everett Ulysses McGill, a bájos, egyszerű Delmar, és az örökké zsémbelődő Pete. Egész életükre kiható kaland vár rájuk, mikor nekiindulnak, hogy visszaszerezzék szabadságukat, és hazatérhessenek otthonukba. Nincs vesztenivalójuk: bilincsbe verve futnak az életükért. Útjuk hihetetlen kalandok sorában és emlékezetes találkozásokban bővelkedik. Nyomukban jár Colley, a ravasz és rejtélyes nyomozó, aki minden igyekezetével azon van, hogy a három fegyencet visszavigye a börtönbe. Modern Odüsszeusz-történet ez, melyben izgalmak, humor és szívfacsaró érzelmek keverednek.

Tim Blake Nelson, John Turturro és George Clooney

A Litera irodalmi portál és a Nyitott Műhely írói filmklubjában kortárs írók kedves filmjeit vetítjük havi egy alkalommal. A vetítések után – mint klasszikus filmklubban – beszélgetések következnek, amelyekben nem csak vendégeink vallanak filmmel kapcsolatos gondolataikról, de számítunk a jelenlévő közönség aktív értelmezői részvételére is.
A FILMRŐL BŐVEBBEN: http://www.imdb.com/title/tt1833844/
http://www.filmtett.ro/cikk/3171/peter-strickland-berberian-sound-studio
http://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/reviews/berberian-sound-studio-15-8100529.html
A FILM TRAILERE: http://www.youtube.com/watch?v=GlNCiGVQsd0
AZ ÍRÓMOZI A LITERÁN: http://www.litera.hu/dosszie/iromozi

TOVÁBBI ALKALMAK:

A LITERA: http://www.litera.hu/index.php

Az est a MASZRE támogatásával jött létre: www.maszre.hu

Belépődíj: 500 Ft (Önkéntes jegyszedő kerestetik.)

2013 március 27

Részletek

Dátum: 2013. 03. 27.
Időpont: 19:00 - 21:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: