SYRAH
– magyar módra –
A neve miatt sokan úgy gondolják, hogy perzsa eredetű, pedig a syrah franciább már nem is lehetne. Szűkebb hazája a Rhone vidéke, onnan indult világhódító útjára, és ma már sok vörösboros borvidéken megtalálható. Európában syrah-nak nevezzük, az Újvilágban inkább shiraz névre hallgat, de mindkét név mögött ugyanaz a sötét, fűszeres, gyümölcsös bort adó szőlőt kell keresnünk. Magyarországra szűk két évtizede érkezett meg, jött, látott és győzött. De vajon milyen a syrah, ha magyar? Klubkóstolónkon erre a kérdésre keressük a választ, legalább 7 bor segítségével.
A borsort később közöljük.
A kóstolót Szabó Edit, a Borsmenta főszerkesztője, és Bernáth-Ulcz Adél szőlész-borász szakmérnök vezeti.
A kóstoló ára 5.000 Ft, a helyszínen készpénzben fizetendő.
Kérünk benneteket, hogy részvételi szándékotokat feltétlenül jelezzétek előre a borsmenta.edit@gmail.com címen.
További alkalmak:
március 18. szerda
április 15. szerda
május 21. szerda
június 17. szerda