DZSESSZMECSERE 25. (ÚJ FOLYAM)

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

DZSESSZMECSERE 25. (ÚJ FOLYAM)

MITŐL SZÓLNAK A STANDARDEK?
Vendégünk: PÁTKAI ROZINA
(Ez az előadás annyira szenzációs volt május végén, amikor a korán beköszöntött kánikulára való tekintettel kevesen voltatok, hogy most megismételjük.)
– interaktív zenés beszélgető estek a jazzről, minden második kedden, Kerekes György és Pallai Péter vezetésével –A brazil dallamvilág első számú hazai exponense, az énekesnő, Pátkai Rozina vezeti fel a témát. Saját meghatározásában a cím: “ÉN ÉS A BOSSA NOVA”.
Az énekesnő bőséges zenei illusztrációkkal elmondja, hogyan kötődik a brazil muzsikához, mi fogja meg benne, mondandója természetesen túlterjed a Bossa Nova témáján, de az lesz a fő csapásvonal.
Az olasz gyökerekkel rendelkező, fiatal magyar énekesnők több mint öt éve robbant be a zenei köztudatba. Számos nemzetközi verseny díjazottja, zenekarával – különböző felállásokban – a bossa nova, a brazil dallamvilág autentikus képviselője, de az improvizáció is közel áll hozzá. Rozina és zenekara 2014 augusztusában nyerte el dzsessz dal kategóriában az amerikai Independent Music Awards szakmai díját. 2014 őszétől egy évig Spanyolországban élt és tanult, s közben rendszeresen koncertezett Európaszerte. 2015 őszén megjelent albuma komoly sikert aratott. Koncertjein együttesével az ismert bossa novák mellett a saját dalok az autentikus  brazil dallamvilágból kiindulva szakítanak a zárt formákkal. Nagyobb teret kapnak az improvizációk, amelyek körülölelik az olykor gyermekien egyszerű, máskor kiszámíthatatlanul bolyongós dalokat.
https://www.youtube.com/watch?v=Y26Yudc04-Q

AZ ESEMÉNY INTERAKTÍV – KÉRDEZNI LEHET, SŐT, NAGYON IS AJÁNLATOS!
Ha nektek nem megy, ami elképzelhetetlen, akkor a két házigazda, KEREKES GYÖRGY és PALLAI PÉTER zaklatja a vendéget.(És legyen ez a reklám helye: a Nyitott Műhelyben kapható az egész városban a legjutányosabb áron „A Jazz Évszázada” c. könyvük.)
További Dzsesszmecserék (a változtatás jogát fenntartva):
okt.10.  Elsa Valle és Winand Gábor a kubai muzsikáról
okt. 24. A Magyar Jazz Első Virágkora – Deseő Csaba
nov. 7.  A Magyar Jazz Első Virágkora – Szakcsi Lakatos Béla
nov. 21. A Magyar Jazz Első Virágkora – Berkes Balázs
dec.5.  – kimarad
dec.19. A Magyar Jazz Első Virágkora – Babos Gyula
jan. 2. – kimarad
jan.9.  A Magyar Jazz Első Virágkora – Turi Gábor
jan. 23. A Magyar Jazz Első Virágkora – Friedrich Károly
feb. 6. – Új sorozat – A jazz mint tánczene és örömforrás (JMTÖ) 1. – ideiglenes cím
Ajánlott hozzájárulás: 500 Ft

2017 szeptember 26

Részletek

Dátum: 2017. 09. 26.
Időpont: 20:00 - 22:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: