DZSESSZMECSERE – ÚJ FOLYAM 20.

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

DZSESSZMECSERE – ÚJ FOLYAM 20.

MITŐL SZÓLNAK A STANDARDEK?
Vendégünk: VÖRÖS NIKI
– interaktív zenés beszélgető estek a jazzről, minden második kedden, Kerekes György és Pallai Péter vezetésével –


Az első téma Duke Ellington hangszerelője és jobbkeze, Billy Strayhorn örökéletű kompozíciója, a „Lush Life” és annak feldolgozási módszerei. A második részben Niki Michel Legrand szerzeményeit boncolgatná. Mindkét téma személyesen érinti és fejlődéstörténetének szerves része.
„Vörös Niki nem egyike a számos jazz tanszakon végzett, jazz klubokban fellépő, de könnyedebb műfajokban utazó énekeseknek. Ő virtigli jazz énekesnő, aki bármilyen jó anyagból képes minőségi jazzt alkotni. Enyhén füstös hangja beleillik a hagyományba, ötletesen, de mértéktartóan rögtönöz, érzéssel énekel és nagyszerű összhangban működik zenészeivel. Bemutatkozó albuma szenzációsan jól sikeredett. Eredetiségéhez kétség nem fér. Niki a legendás londoni 606 klubban, angol kísérettel is elvarázsolta a közönséget. A kvartett másik három tagja is egészen kiváló zenész és roppant igényes, feszes, de ugyanakkor emészthető muzsikát produkál.”

Pallai Péter, Gramofon 2012
Jazz ének tanulmányait a budapesti Erkel Ferenc Zeneiskolában kezdte, majd 2006-ban Winand Gábor tanítványaként felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Ének szakára, ahol 2010-ben kiváló eredménnyel diplomázott. Saját jazz zenekarát testvérével, Lászlóval alapították 2005-ben, mellyel rendszeres fellépőjévé váltak a hazai jazz kluboknak, fesztiváloknak.
2010-ben köztársasági ösztöndíjasként kiváló eredménnyel diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz tanszakán. 2012 nyarán jelent meg Niki debütáló albuma, melyen Michel Legrand francia zeneszerző dalait bújtatták “jazz-köntösbe”, Ask Yourself Why címmel.

AZ ESEMÉNY INTERAKTÍV – KÉRDEZNI LEHET, SŐT, NAGYON IS AJÁNLATOS!
Ha nektek nem megy, ami elképzelhetetlen, akkor a két házigazda, KEREKES GYÖRGY és PALLAI PÉTER zaklatja a vendéget.(És legyen ez a reklám helye: a Nyitott Műhelyben kapható az egész városban a legjutányosabb áron „A Jazz Évszázada” c. könyvük)
Ajánlott hozzájárulás: 500 Ft

2017 március 28

Részletek

Dátum: 2017. 03. 28.
Időpont: 20:00 - 22:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: