ELŐADÓEST

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

ELŐADÓEST

ESETEK
DANYIIL IVANOVICS HARMSZ ÍRÁSAIBÓL

(fordította: Hetényi Zsuzsa)
OROSZ ANTAL elmondja
VARGA ZOLTÁN a zenét adja

Danyiil Harmsz: Esetek
Egyszer Orlov túl sok borsófőzeléket evett, és meghalt. Krilov pedig, amikor ezt meghallotta, szintén meghalt. Szpiridonov viszont magától halt meg. Szpiridonov felesége pedig leesett a kredencről, és ugyancsak meghalt. Szpiridonov gyerekei meg belefulladtak a halastóba. Szpiridonov nagyanyja pedig elitta az eszét, és világgá ment. Mihajlov pedig fogta magát és nem fésülködött többé, és megrühösödött. Kruglov meg lerajzolt egy korbácsot tartó hölgyet, és megbolondult. Perehrjosztov meg kapott postán négyszáz rubelt, amitől olyan nagyképű lett, hogy kirúgták a munkahelyéről.
Rendes emberek, és képtelenek a maguk lábára állni.
/1936. augusztus 22./

Danyiil Ivanovics Harmsz (Даниил Иванович Хармс) (eredeti családneve: Juvacsov) (Szentpétervár, 1905 – 1942); orosz, író, költő, humorista.
„Danyiil Harmsz az orosz abszurd egyik legkiemelkedőbb alakja volt. Műveit racionális elemekből összeálló irracionalitás és nyelvi mágia jellemzi. Témái az értékek és fogalmak relatívvá válását érzékeltetik. Írásaiban bohózati elemek, nyers brutalitás és lírai attitűd egyszerre jelenik meg. Versek, és gyermekversek mellett írt fekete humorral megragadott karcolatokat és egy színművet is.(Jelizaveta Bam – Елизавета Бам – 1928).
Ajánlott támogatás: 1.200, diák: 900 Ft (Önkéntes jegyszedő kerestetik.)

2017 március 29

Részletek

Dátum: 2017. 03. 29.
Időpont: 20:00 - 22:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: