ELŐHÍVÁS /VIII. FOLYAM, TAVASZI SZÉRIA/

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

ELŐHÍVÁS /VIII. FOLYAM, TAVASZI SZÉRIA/

a litera.hu és a Nyitott Műhely közös kritikai beszélgetéssorozata
Erich Kästner: A REPÜLŐ OSZTÁLY c. regénye Ottlik Géza: ISKOLA A HATÁRON és Molnár Ferenc: A PÁL UTCAI FIÚK című regényeinek tükrébe

– beszélgetőtársak: Jánossy Lajos, Németh Gábor, Reményi József Tamás és Vári György –

A REPÜLŐ OSZTÁLY története közismert: A kirchbergi gimnázium diákjai karácsonyi színdarabot próbálnak. A próbán minden remekül megy, de az előadásig történik egy és más előre nem látottt esemény. Például kitör a háború a gimnazisták és a reáliskolások között, s hatalmas hócsatákat vívnak, áldozatul esik egy köteg dolgozatfüzet, elcsattan több tucat pofon, valaki nyaktörő mutatványt hajt végre egy nyitott esernyővel… Erich Kästnernek A repülő osztály az egyik legjobb ifjúsági regénye.
Ám – feltehetőleg – még senki sem próbálkozott azzal, hogy A Pál utcai fiúk vagy Ottlik regénye, az Iskola a határon felől olvassa és gondolja újra Kästner művét. Az Előhívás áprilisi beszélgetésén erre tesznek kísérletet a meghívottak.
A REGÉNYBŐL KÉSZÜLT FILM TRAILERE
http://www.youtube.com/watch?v=xURZ4yehp78

Az Előhívás sorozat a térség kulturális identitáskérdéseire keresi a szépirodalmilag formált válaszokat havonta egy alkalommal, szerdánként este héttől a Nyitott Műhelyben.
A LITERÁN: http://www.litera.hu/hirek/elohivas-a-naplorol

Az Előhívás februártól újabb szemeszterbe kezdett. Arculatát és hagyományait megőrizve a szerkesztő-beszélgetőtársak az eddigi témaválasztásokhoz és dramaturgiához képest némileg irányt módosítottak; ebben a szériában a folyóiratok aktuális, maximum néhány hónapra visszatekintő esszé-megjelenései között válogatnak. Az Előhívás sorozat a térség kulturális identitáskérdéseire keresi a szépirodalmilag formált válaszokat havonta egy alkalommal, szerdánként este héttől a Nyitott Műhelyben.
Az ELŐHÍVÁSRÓL részletesen a Literán: http://www.litera.hu/dosszie/elohivas

Az est a MASZRE támogatásával jött létre: www.maszre.hu

A belépés díjtalan.

2013 április 10

Részletek

Dátum: 2013. 04. 10.
Időpont: 19:00 - 21:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: