KÖLTÉSZETNAPI KONCERT

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KÖLTÉSZETNAPI KONCERT

KOSBOR TRIÓ – BOCIBOCI, ÍGY BÚGTOK TI
– koncert VARRÓ DANI: VÁLTOZATOK EGY GYEREKDALRA című ciklusára –

Boci, boci, tarka,

se füle, se farka,
oda megyünk lakni,
ahol tejet kapni.

A koncerten a Varró Dániel költészeti stílusgyakorlatai által megihletett, 25 éves Kosbor Trió zenei stílusjátékai hallhatóak.
Valamennyi dal külön korszakot idéz meg. Az adys, Cseh Tamás-os, Tóth Árpád-os kombinációk mellett a művészek megidézik még Presser Gábor, a Kispál, a Kaláka, a Ghymes, Szörényi Levente, a Pink Floyd, a rap és még sok más stílus hangulatát is /”(…)Egy tüneményesen játékos stílusgyakorlat (…)A Bociboci: Így búgtok ti, mint az a címéből sejthető klasszikus Karinthy -féle Így írtok ti stílusjáték, és mint ilyen csak annyira veszi magát komolyan, amennyire muszáj, vagyis kellőképpen. (…) az Adysat Cseh Tamásosan, a Tóth Árpádosat Presseresen, a Karafiáthosat Karádisan, a Varró Danisat Pink Floydosan, a Csokonaisat Kolindásan, az Arany Jánosost Szörényisen, a Téreyset rapesen, a Puskinost oroszosan, és a Hollósvölgyi Ivánost Kispálosan tolják/.

/Rácz Mihály – Lángoló Gitárok, 2013.03.20/

Lemezen is kapni…

“A Kosbor Trió tagjai (Gyulai Csaba, Nemes János és Tamás Benedek) profi muzsikusok (…) és igazi kamarazenekarhoz méltóan tisztán akusztikus hangszerekkel operálnak, mind a hárman jó sokhoz értenek, köztük olyanokhoz, mint hegedű, basszusklarinét, szopraninó szaxofon, xilofon, keretdob, száncsengő, kolomp, fütty, üvöltés, melodika, kavola és baritonud.” /Rácz Mihály – Lángoló Gitárok, 2013.03.20/

Közreműködik: Huszár Mihály – nagybőgő, tangóharmonika
Moderátor: Teslár Ákos

http://www.youtube.com/watch?v=a301gjvtmPA

Belépődíj: 1.200, diák: 900 Ft (Önkéntes jegyszedő kerestetik.)

2013 április 11

Részletek

Dátum: 2013. 04. 11.
Időpont: 19:30 - 21:30

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: