ÉVADNYTÓ KONCERT

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

ÉVADNYTÓ KONCERT

LANTOS ZOLTÁN – JUHÁSZ GÁBOR DUÓ

Lantos Zoltán a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán szerzett klasszikus zenei diplomát, hegedű szakon. Már a főiskola évei alatt kísérleti és keleti zenével kezdett foglalkozni, majd 1985-ben ösztöndíjjal Indiába utazott, hogy klasszikus indiai zenét tanuljon. Nyolc és fél évig élt Indiában, tanulmányain kívül komponált és és koncertezett.  Miután 1994-ben visszatért Budapestre, tovább dolgozott improvizatív zenei világának kialakításán, miközben saját zenei gyökereit is újra felfedezte, és összevetette a keleti zene és a kortárs európai jazz területén szerzett tapasztalataival. Azóta olyan zenészekkel dolgzott együtt, mint Sebestyén Márta, Dés László, Dresch Mihály, Juhász Gábor és Horváth Kornél a hazai muzsikusok közül, valamint Charlie Mariano, Ramesh Shotham, Renaud Garcia-Fons, Lars Danielsson, Dhafer Youssef, Markus Stockhausen, Achim Tang, Patrice Heral és mások. Saját együttesén, a “Mirrorworld” kvartetten kívül szóló programmal is koncertezik, amelyben speciális elektronikus effekteket és “loop”-okat is használ. Az utóbbi években nagyon sok jazz- és világzenei fesztiválon vett részt saját együttesével, illetve más együttesek tagjaként. Lantos Zoltán egy 5-húros hegedűn és egy különleges, a számára készült 5+16 rezonáns-húros hegedűn (tarangini) játszik, amit Ricardo Margarit épített.
http://zoltanlantos.com/hu/
Juhász Gábor Gramofon- és Artisjus-díjas jazz gitáros. Alapító tagja a Tin-Tin kvartettnek, közreműködöje számos neves jazz zenész lemezének. Saját neve alatt 2002-ben jelent meg lemeze a dán Palle Mikkelborg-gal közösen, 60/40 címmel. 2006-ban megalapította a Juhász Gábor Triót, melynek eredeti felállásában Borlai Gergö dobolt és Papesch Péter basszusgitározott. 2008-ban jelent meg Fények című CD-jük. Jelenleg a Juhász Gábor Quintet, a Juhász Gábor Trió és a Samsara együttes tagja, részt vesz a Szalóki Ági és Marozsán Erika projektjeiben. 1990-óta tanít, jelenleg a Bartók Béla Zenemüvészeti Szakközépiskola Jazz Gitár szakán.
http://www.juhaszgabor.eu/
Augusztus 31-én hétfőn este 8-kor egy egészen különleges zenei csemegével nyitjuk meg a Nyitott Műhely soron következő zenei évadát: bizton elmondható, hogy Juhász Gábor és Lantos Zoltán gitár-hegedű duója világszínvonalú produkció, s mi magyarok igazán szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hisz mi hallhatjuk/láthatjuk őket legtöbbször együtt. De hadd fokozzam: e két kiváló művész jóformán hazajárnak hozzánk, így a Nyitott Műhely közönsége még inkább kivételezett helyzetet élvez nem csak duójuk, de sok más olyan formációval kapcsolatban, amikben szerepelnek. És most még inkább fontos, hogy együtt legyünk, hogy szívünknek kedves barátainkat minden eszközzel támogassuk! Vár tehát mindenkit szertetettel: Fintalaci és a Műhelyt Segítő Önkéntesek Csapata.
(Kicsit más: a héten gyerektábor zajlott, nagy-nagy sikerrel, ezért némileg elmaradtam a garázskoncertek szervezésével. De ha kifújtam magam, folytatom a szervezést, addig még a türelmeteket kérem!)
Belépődíj: 1.500, diák: 1.000 Ft (Önkéntes jegyszedő kerestetik.)

2020 augusztus 31

Részletek

Dátum: 2020. 08. 31.
Időpont: 20:00 - 23:00