FRANCIA SZERELEM – HARMAT GYÖRGY FILMKLUBJA A KISTEREMBEN

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

FRANCIA SZERELEM – HARMAT GYÖRGY FILMKLUBJA A KISTEREMBEN

AZ ASSZONY AZ ASSZONY

A nő, az nő/Une femme est une femme/, francia- olasz film,1965, 85 perc, rendező: Jean-Luc Godard, vágó: Lila Herman, Agnés Guillemot, producer: Georges de Beauregard, Carlo Ponti, jelmeztervező: Jacqueline Moreau, díszlettervező: Bernard Evein, operatőr: Raoul Coutard, zeneszerző: Michel Legrand, forgatókönyvíró: Jean-Luc Godard, szereplők: Anna Karina – Angela, Jean-Paul Belmondo – Alfred Lubitsch, Jean-Claude Brialy – Émile, Jeanne Moreau – nő a bárban
Angela gyermeket szeretne, de Emil ezt ellenzi. A kettőjük közötti konfliktus egyre súlyosabbá válik, végül botrányba torkollik. Angela annyira kétségbe esik, hogy odaadja magát az első férfinak, akivel találkozik, aki Alfred, s aki régóta álmodozik Angeláról. A nő viszont Emilt szereti. Emil nem biztos ebben és alattomosan hagyja magát ágyba vinni. ” Hitvány vagy”? mondja. ” Nem, én nő vagyok” – válaszolja Angela.


A filmklubot vezeti: Harmat György filmkritikus

Harmat György filmkritikus, filmesztéta. Már bölcsészkari szakdolgozatát is filmről írta (Bergman: Szenvedély). Volt a Magyar Televízió film- és programszerkesztője. 1998-99-ben a Magyar Hírlap filmkritikusa. Szerkesztett, lektorált filmtárgyú könyveket. Színházról is ír. Legjelentősebb publikációs fóruma a Filmvilág (A realizmus csele, Előítélet a börünk alatt – Pasolini, Kizökkentek az időből – Maár Gyula, Ha a szellem szabad stb.), a Filmkultúra (Az erdő mégsem háza a harmóniának – Kézdi-Kovács Zsolt, Ha az élet színjáték – Fassbinder, Ferreri mester meséi, Hópehely, tollpihe, élet és halál – Steve McQueen: Éhség stb.) és a Librarius online kulturális magazin (Robert Wilson ereje stb.). Tanulmánya jelent meg (Godard: hogyan rombol és épít?) a JLG/JLG – Jean-Luc Godard dicsérete, avagy a filmművészet önfelszámolása című kötetben.
További alkalmak (a műsorváltozás jogának fenntartásával):
december 13. – Francois Truffaut: Jules és Jim
január 17. – Francois Truffaut: Amerikai éjszaka
február 14. – Claude Lelouch: Egy férfi és egy nő
március 13. – Christophe Honoré: Szerelmes dalok
április 17. –
május 15. –
június 12. –
Belépődíj: 900 Ft (Önkéntes jegyszedő: Votisky László)

2019 november 15

Részletek

Dátum: 2019. 11. 15.
Időpont: 18:00 - 22:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: