KI VAGYOK ÉN? // HARMAT GYÖRGY FILMKLUBJA A KISTEREMBEN

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KI VAGYOK ÉN? // HARMAT GYÖRGY FILMKLUBJA A KISTEREMBEN

NEIL LABUTE: FARAGJUNK FÉRFIT!

Faragjunk férfit! /The Shape of Things/, amerikai-francia-angol vígjáték, 2003, 96 perc, rendező: Neil LaBute, forgatókönyvíró: Neil LaBute, operatőr: James L. Carter, jelmeztervező: Lynette Meyer, zene: Elvis Costello, producer: Neil LaBute, Gail Mutrux, Philip Steuer, Rachel Weisz, Andrew Lipson, látványtervező: Lynette Meyer, vágó: Joel Plotch, szereplők: Rachel Weisz Evelyn Ann Thompson, Gretchen Mol Jenny, Paul Rudd Adam Sorenson, Fred Weller Phillip
Adam visszahúzódó, félénk és szégyenlős diák áll, aki nem sokat ad a külsejére. A fiú egy múzeumban dolgozik részmunkaidősként. Egy napon találkozik Evelynnel, a művészettörténetet tanuló lánnyal. Az ismerettségből barátság lesz, majd a kapcsolatuk egyre jobban elmélyül. Ennek hatására Adam meglepő változáson megy keresztül, amely hamarosan szemet szúr a barátainak, Jennynek és Philipnek. Miközben Evelyn teljesen átalakítja Adam-et, a fiú nem is gyanítja, hogy valójában miféle célt szolgál ez.

A filmklubot vezeti: Harmat György filmkritikus

Harmat György filmkritikus, filmesztéta. Már bölcsészkari szakdolgozatát is filmről írta (Bergman: Szenvedély). Volt a Magyar Televízió film- és programszerkesztője. 1998-99-ben a Magyar Hírlap filmkritikusa. Szerkesztett, lektorált filmtárgyú könyveket. Színházról is ír. Legjelentősebb publikációs fóruma a Filmvilág (A realizmus csele, Előítélet a börünk alatt – Pasolini, Kizökkentek az időből – Maár Gyula, Ha a szellem szabad stb.), a Filmkultúra (Az erdő mégsem háza a harmóniának – Kézdi-Kovács Zsolt, Ha az élet színjáték – Fassbinder, Ferreri mester meséi, Hópehely, tollpihe, élet és halál – Steve McQueen: Éhség stb.) és a Librarius online kulturális magazin (Robert Wilson ereje stb.). Tanulmánya jelent meg (Godard: hogyan rombol és épít?) a JLG/JLG – Jean-Luc Godard dicsérete, avagy a filmművészet önfelszámolása című kötetben.
További alkalmak:
február 10. François Truffaut: A vad gyerek (1970)
március 10. Christophe Honoré: Szerelmes dalok (2007)
április 14. Joseph Losey: Klein úr (1976)
május 12. Pier Paolo Pasolini: Ödipusz király (1967)
június 9. Miloš Forman: Fekete Péter (1964)
Belépődíj: 1.200 Ft (Önkéntes jegyszedő: Balogh László Bacilus)

2023 január 13

Részletek

Dátum: 2023. 01. 13.
Időpont: 18:00 - 22:00