HETVENKEDŐ ZENÉS KÖNYVBEMUTATÓ

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

HETVENKEDŐ ZENÉS KÖNYVBEMUTATÓ

A Napkút Kiadó és a Nyitott Műhely örömmel tudatják, hogy megjelent

MOHAI V. LAJOS: STÁCIÓK – HOSSZÚ DÉLUTÁNOK KELECSÉNYI LÁSZLÓVAL című kötete
– a szerzőkkel Karafiáth Orsolya beszélget, közreműködik: Orbán Bori és Éry Balázs –

“Megáll velem az idő, mert túl merész a képzeletem. Lépkedek a múlt lépcsőin: egy híján húsz, ám meglehetősen nagy kópéságokat elkövetve. Mozibolondok közt sétálok, vászonszerelmeket hajkurászok, pedig ólomévek idejében járunk. Megszállott álmodozókra figyelek, vállalom a lovagiatlan ügyeket, mert hiszem, hogy akarnunk kell a lehetetlent. Én vagyok, aki az életével játszik, nem fél a homokembertől, mert a szivárványgömb alatt egy bűnangyallal táncol. A szabadság enyhe mámora vesz körül. Nem mondom senkinek, hogy az emléked leszek…” Kelecsényi László
“Nem a kérdező fogta kézen a kérdezettet: ez ebben a karcsú könyvben mintha fordítva történt volna. Udvariasan, takarosan, óvatosan, odafigyelve, mintha ezek a beszélgető-délutánok (“hosszú délutánok”) egy Kelecsényi-film-könyvben történtek volna meg. Tehát nem lehetnek csak múlt-rekonstrukciók, és nem lehetnek a megköltött élet dokumentumai sem – inkább dialógusként elbeszélt történet-cserepek egymáshoz illesztései egy ember, egy író életében.”
Mohai V. Lajos

Mohai V. Lajos szóra bírta a Kelecsényi László szívének legmélyebb üregeiben cseleit szövő, fondor magányt. Ennek eredményét tesszük közzé nyomtatásban és élőszóban.
Háziasszony: Karafiáth Orsolya
Meglepetésvendég: Orbán Bori; zongorázik: Éry Balázs
A szerzőpáros részleteket ad elő a Hosszú délutánok Kelecsényi Lászlóval című, erre az alkalomra korlátozott példányszámban megjelent kötetből.
Ének- és zeneszó, baráti beszélgetés, koccintás.
A belépés díjtalan.

2017 március 06

Részletek

Dátum: 2017. 03. 06.
Időpont: 19:00 - 21:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: