ÍRÓMOZI

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

ÍRÓMOZI

MATHIEU KASSOVICZ: A GYŰLÖLET – SIRBIK ATTILA választása
– a vetítést követően az íróval Fehér Renátó, a litera.hu szerkesztője beszélget –


Az esemény a Litera Kilátó című, februártól Vajdaság irodalmával foglalkozó sorozatának része.

Sirbik Attila 1978-ban született Jugoszláviában, író. Élt Szabadkán, Rovinjban, Pécsett, Csantavéren és Újvidéken. A Symposion című művészeti folyóirat főszerkesztője. Friss regénye St. Euphemia címen jelenik meg a 2015-ös Ünnepi Könyvhétre, a Magvető és a Forum Kiadónál.


A gyűlölet /La haine/ – francia filmdráma, 95 perc, 1995, rendező: Mathieu Kassovitz, forgatókönyvíró: Mathieu Kassovitz, operatőr: Pierre Aim, jelmeztervező: Virginie Montel, zene: Assassin, producer: Christophe Rossignon, látványtervező: Giuseppe Ponturo, vágó: Mathieu Kassovitz, Scott Stevenson, szereplők: Vincent – Vincent Cassel, Said – Said Taghmaoui, Hubert – Hubert Kounde, Abdul – Abdel Ahmed Ghili, Samir – Karim Belkhadra, Astérix – François Levantal, Benoît – Benoît Magimel
Sok ember hagyja el a szülőföldjét, és máshol kezd új életet. A legtöbb országban azonban nincs hely a számukra, gettókban élnek. Az ilyen bevándorlók lakta külvárosokban virágzik a gyűlölet. A kilátástalanság, meg nem értettség és az elszigetelődés táplálja, belopja magát minden házba, az emberek lelkébe. A tizenhat éves Abdul kórházba kerül a rendőrökkel való összecsapás következtében. A fiú haverja, Vincent találta meg azt a pisztolyt, amelyet a zavargások során az egyik rendőr elveszített. Arra az elhatározásra jut, hogyha meghal a barátja, akkor az életéért cserébe megöl egy rendőrt.
Az Írómoziról bővebben:
http://www.litera.hu/dosszie/iromozi
LITERA: http://www.litera.hu/ – litera@litera.hu; litera2006@gmail.com
További vetítések:
2018. március 28.: Vendég: Lovas Ildikó (a beszélgetést vezeti: Jánossy Lajos)
Az est az NKA támogatásával jött létre.
Belépődíj: 500 Ft (Önkéntes jegyszedő kerestetik.)

2018 február 21

Részletek

Dátum: 2018. 02. 21.
Időpont: 19:00 - 21:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: