ÍRÓMOZI

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

ÍRÓMOZI

AZ ARANYTÓ – ORAVECZ IMRE VÁLASZTÁSA
– a vetítést követően az íróval Jánossy Lajos, a litera.hu szerkesztője beszélget


Németh András Péter felvétele az íróról

Az Írómozi áprilisi vendége Oravecz Imre, aki Mark Rydell Az aranytó című filmjét választotta. A vetítés után Jánossy Lajos beszélget az íróval.
ORAVECZ IMRE (Szajla, 1943) Kossuth-díjas költő, műfordító, író, a Digitális Irodalmi Akadémia tagja. Első verseskötete 1972-ben jelent meg Héj címmel. 1995-től 2005-ig a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanára, német irodalmat és amerikai őskultúrát oktat. Legutóbbi kötetei: Halászóember (1998), A megfelelő nap (2002), Egy hegy megy (2006), Ondrok gödre (2007), Kaliforniai fürj (2012). Művei angolul, franciául, olaszul, szerbül, bolgárul is olvashatók.


Henry Fonda és Katharine Hepburn

Az aranytó (On Golden Pond) – színes, amerikai filmdráma, 109 perc, 1981, rendező: Mark Rydell, író: Ernest Thompson, forgatókönyvíró: Ernest Thompson, operatőr: Billy Williams, díszlettervező: Jane Bogart, jelmeztervező: Dorothy Jeakins, producer: Bruce Gilbert, látványtervező: Stephen B. Grimes, vágó: Robert L. Wolfe, szereplők: Katharine Hepburn (Ethel Thayer), Henry Fonda (Norman Thayer), Jane Fonda (Chelsea Thayer Wayne), Dabney Coleman (Bill Ray), William Lanteau (Charlie Martin), Doug McKeown (Billy Ray), Christopher Rydell (Sumner Todd).
Norman Thayer professzor és a felesége, Ethel negyvennyolc éve minden nyarukat az Aranytó partján töltik. A New England-i otthonuk tele van apró csecsebecsékkel, emlékekkel, amelyek mind kapcsolatban állnak az itt eltöltött kellemes idővel. Az idős házaspárt meglátogatja a lányuk. Chelsea Európába készül nászútra, és erre az időre az öregekre hagyja a mostohafiát. A kezdeti ellenségeskedés után Norman és Billy között szoros barátság alakul ki. A visszatérő Chelsea megdöbbenve látja, hogy Billy olyan meghitt kapcsolatba került a szüleivel, amire ő egész életében csak vágyott.
Online: http://www.onlinefilmespolc.net/az_aranyto_1981
Részlet: https://www.youtube.com/watch?v=0pupnIriPGE
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=HWjBM48YP0s
Trailer2: https://www.youtube.com/watch?v=l-lcl2j3yf0
Plakát: http://filmfanatic.org/reviews/wp-content/uploads/2013/02/On-Golden-Pond-Poster.jpg
Az írómozitólI: http://www.litera.hu/dosszie/iromozi
LITERA, az irodalmi portál – http://www.litera.hu/ – litera@litera.hu
A Litera irodalmi portál és a Nyitott Műhely írói filmklubjában kortárs írók kedves filmjeit láthatják havi egy alkalommal. A vetítések után – mint klasszikus filmklubban – beszélgetések következnek, amelyekben nem csak vendégeink vallanak filmmel kapcsolatos gondolataikról, de számítunk a jelenlévő közönség aktív értelmezői részvételére is.
További alkalmak:

2014. június 11. szerda – Vendég: Kovács András Ferenc, beszélgetőtárs: Keresztury Tibor
A program az NKA és a Summa Artium támogatásával jött létre.
Belépődíj: 500 Ft

Napi menü:
Hideg meggy krémleves túró gombóccal
Pulyka pikata, brokkolis rizs
Napi levesünk húslevesre, főételünk rántott sajtra cserélhető./

2014 május 28

Részletek

Dátum: 2014. 05. 28.
Időpont: 19:00 - 21:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: