ÍRÓMOZI

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

ÍRÓMOZI

TAKESHI KITANO: SZONATINA – SIMON MÁRTON választása –
– a vetítést követően az íróval Keresztury Tibor, a litera.hu szerkesztője beszélget

Simon Márton 1984-ben született Kalocsán. Verseket 2004-óta publikál, első kötete Dalok a magasföldszintről címmel jelent meg 2010-ben. Fordítóként és szerkesztőként dolgozik, valamint a Károli Gáspár Református Egyetemen végzős, japán szakos hallgató. A József Attila Kör és a Slam Poetry Budapest egyesületek tagja, zenei programszervező, szövegíró és aktív slammer. Második kötete Polaroid címmel tavaly jelent meg a Libri Kiadónál.
Hat centi híján két méter magas. Egyszer hónapokig majdnem látszott az ablakából az Atlanti-óceán. Szabadidejében főleg hallgat. Budapesten él.
Honlapja: simonmarton.wordpress.com

Szonatina (Sonatine) – színes, magyarul beszélő, japán krimi, 94 perc, 1993 , rendező: Takeshi Kitano, forgatókönyvíró: Takeshi Kitano, zeneszerző: Joe Hisaishi
operatőr: Katsumi Yanagishima, díszlettervező: Osamu Sasaki, producer: Masayuki Mori, Hisao Nabeshima, Takio Yoshida, executive producer: Kazuyoshi Okuyama, szereplők:  Takeshi Kitano (Murakawa), Aya Kokumai (Miyuki), Watanabe Tetsu (Uechi), Masanobu Katsumura (Ryoji), Terajima Susumu (Ken), Osugi Ren (Katagiri), Tonbo Zushi (Kitajima), Kenichi Yajima (Takahashi)
Murakava (Takeshi Kitano) a tokiói jakuza egyik legmegbízhatóbb tagja. A főnökök ugyanakkor tartanak is tőle, féltve hatalmukat. Ezért amikor két rivális banda között Okinavában kitör a háború, Murakawát és embereit küldik el rendet csinálni, abban a reményben, hátha nem mindegyikük tér vissza élve erről a küldetésről.
…Ozu zenfilmjeinek hangütését vitte be az ezredvégi jakuzamozik világába, és ezzel párja nincs elegyet alkotott. A Szonatina máig azon filmek közé tartozik, amelyekkel a leggyakrabban azonosítják Kitano munkásságát nyugaton, nem véletlenül, hiszen már a címével a rendező filmkészítői stratégiájának lényegét, az ismétlésekre és ellipszisekre alapozott minimalista építkezést hangsúlyozza. /Pápai Zsolt, Filmvilág, 2007/3/
A Litera irodalmi portál és a Nyitott Műhely írói filmklubjában kortárs írók kedves filmjeit láthatják havi egy alkalommal. A vetítések után – mint klasszikus filmklubban – beszélgetések következnek, amelyekben nem csak vendégeink vallanak filmmel kapcsolatos gondolataikról, de számítunk a jelenlévő közönség aktív értelmezői részvételére is.
Az esemény a
Az Írómoziról további részleteket tudhat meg dossziénk anyagaiból.
A program az NKA  támogatásával jött létre.
Belépődíj: 500 Ft

2014 december 17

Részletek

Dátum: 2014. 12. 17.
Időpont: 19:00 - 21:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: