KONCERT – MEGINT MŰHELYFESZT!

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KONCERT – MEGINT MŰHELYFESZT!

ENYEDI SUGÁRKA JAZZ TETT
– karácsonyi koncert –

Mások boldogságán keresztül megértem mit jelent az, hogy énekelek. Megláttam a ragyogást mások szemében, ez mutatta az utat ahhoz, hogy az éneklést, mint hivatást, elhivatottságot megértsem; a tehetség és a megvalósítás arányát megízleljem.” Sugárka

Enyedi Sugárka Budapesten folytatott jazz zenei tanulmányokat az Erkel Ferenc Zeneművészeti Konzervatórium jazzének szakán és ezzel párhuzamosan Szegeden szerzett bölcsész végzettséget dráma- és színháztudományból, valamint Amerikanisztikából. 2010-ben alapította meg jelenlegi zenekarát, az Enyedi Sugárka Jazz Tett formációt. 2013 tavaszán jelent meg  a ’Las puertas abiertas’ album CD-n, melynek dalait 37 rádióállomás játszotta és játssza.
Enyedi Sugárkát nemcsak énekesnőként, hanem szövegíróként is jegyzik a magyar zenei életben.  Fellépett és dolgozott olyan neves előadókkal és zenekarokkal is, mint pl. Kevin Mahogany és a Budapest Jazz Orchestra, Radio Big Band Belgrad, Matthew Mitchell, Agostino di Giorgio, Allen Hermann, Kuba Zomer, Ole Jorgensen, Petr Dvorsky, Vladimir Krnetic és Vladimir Samardzic.
Nagyot álmodva, Enyedi Sugárka első önálló lemezét nem a jól bevált slágerekre, hanem spanyol-angol nyelvű saját kompozíciókra alapozta (’Las puertas abiertas’, ’Kitárt kapuk’). Az impresszionista tengerparti jazz album megjelenését hazai és nemzetközi siker koronázta. A könnyed hangvételű dalok pozitív életérzése, és a lélek mélyébe tekintő dalszövegek ihletett eléneklése éppúgy erőssége az énekesnőnek, mint a zenei humor, ötletesség. A magával ragadó ízig-vérig temperamentumos énekesnőt nem csak érzéki hangjáért („Egy kristálytiszta hang, melyből határtalan öröm árad…” Kellylee Evans), vagy izgalmasan bájos őszinteségéért érdemes meghallgatni. Sugárka jelenség. (forrás: Style magazin)
“A képletesen és átvitt értelemben, nevében és színpadi jelenlétében is tündöklő magyar énekesnő, … különleges jelenség, és ezt a lemezről is megérezzük már néhány szám után. A jazz és a world music közötti úton jár, a címadó, a lemez felezőpontján elhelyezett szám pedig azt is megmutatja, hogy a huncut mosolyok, az ábrándos tekintet vagy a befelé forduló gesztusok mögött mekkora nagy mélység és kimunkáltság van.” 
  Zipernovszky Kornél, Fidelio
Sugárka három éve dolgozik együtt zenekarával: a fiatal jazz generáció színe-javához tartozó Enyedi Sugárka Jazz Tett formáció emberi és művészi vonatkozásban is egyike a legszínvonalasabb produkcióknak a hazai jazz életben. Az énekesnő teltházas lemezbemutatói is erről tesznek tanúbizonyságot, csakúgy, mint a Magyar Rádió Garai Attila Nemzetközi Jazz Énekversenyén elnyert különdíja (zsűri elnöke: Al Jarreau).
Enyedi Sugárka – ének
Csicsák György Balázs – gitár
Fónay Tibor – nagybőgő
Laskay Péter – dob
http://www.enyedisugarka.hu/

www.facebook.com/enyedisugarka

Enyedi Sugárka Jazz Tett – Művészetek Palotája

Belépődíj: 1.200, diák: 900 Ft (Önkéntes jegyszedő kerestetik.)

2014 december 18

Részletek

Dátum: 2014. 12. 18.
Időpont: 20:00 - 22:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: