KAMARAMŰHELY

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KAMARAMŰHELY

NIGUN

A Nigun-t Párniczky András gitáros, zeneszerző alakította meg 2001-ben. Európai jazz zenekarként egyedülálló, hogy a Nigun a Közép-kelet európai zsidó zenét tartja eredőjének. A végeredmény, hogy zenéjükben a spirituális erőt hordozó hagyomány és a modern jazz egységé olvad. A Nigun mindig is átlépte a műfaji határokat, leginkább talán a Klez-jazz jelző írja le, milyen irányba gondolkoznak, ám zenéjüket legalább ennyire jellemzi a kreativitás és a színpadon spontán születő pillanatok varázsa. 
Rendszeresen alkotnak közösen vendégszólistákkal, ennek tanúsága a 2006-ban megjelent harmadik lemezük, Daniel Zamir Izraeli szaxofonos közreműködésével (Bale Kulturnik, Etnofon Kiadó). 2007 júliusában a fúvós hangszereken játszó Matt Darriau (Klezmatics, Paradox Trio) vendégszereplésével lépetek a Művészetek Palotájában, majd ugyanott a zenekar tagjai részt vettek John Zorn Cobra című darabjának első és azóta is egyetlen magyarországi előadásában a szerző irányításával.
Az elmúlt években Darriau mellett a Nigun állandó vendége Lukács Miklós cimbalmos, valamint felléptek Steven Bernstein (Sex Mob), Ávéd János, Bacsó Kristóf, Baló István, Barcza Horváth József, Benkő Róbert, Dresch Mihály, ‘Sárvári’ Kovács Zsolt, Szabó Dániel, Váczi Dániel és Vázsonyi János társaságában is.
Párniczky András – gitár
Bede Péter – szaxofon
Nagy Péter – bőgő
Jeszenszky György – dob

Belépődíj: 1.200, diák: 900 Ft (Önléntes jegyszedő: Peti)

2012 október 25

Részletek

Dátum: 2012. 10. 25.
Időpont: 19:30 - 21:30

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: